Gazete Vatan Logo

Youtube'un başı şikayetlerle dertte!

YouTube’un çocukların gizliliğini koruyan yasaları ihlal ettiği düşünülüyor!

Youtube'un başı şikayetlerle dertte!

YouTube, çocukların verileri reklam hedeflemelerinde kullandığı sebebiyle ABD Federal Ticaret Komisyonu’na 20'den fazla çocuk, gizlilik ve tüketici hakları savunucu grubunun ortaklığıyla şikayet edildi. Şikayet, ABD Federal Ticaret Komisyonu’ndan YouTube’un çocukların çevrimiçi gizliliğini koruyan yasaları çiğneyip çiğnemediğini kontrol etmesini kapsıyor.

Şikayette bulunan gruplar, YouTube’un COPPA olarak bilinen ve 13 yaşından küçük ve internet kullanan çocukların verilerinin toplanmasını engelleyen federal yasayı ihlal ettiğini iddia ediyorlar. ABD Federal Ticaret Komisyonu, YouTube’un yasayı çiğnediğini ortaya çıkarırsa şirket milyarlarca dolar cezayla karşı karşıya kalabilir.

Şikayet, YouTube’un söz konusu verileri toplarken ebeveynlerden izin almadığı için COPPA yasasını ihlal ettiğini belirtiyor. Henüz resmi bir şikayetin ellerine ulaşmadığını belirten YouTube sözcüsü, Aileleri ve çocukları korumak bizim için her zaman yüksek öncelikli olmuştur. Şikayeti titizlikle inceleyecek ve geliştirebileceğimiz bir şey var mı değerlendireceğiz. Çünkü YouTube çocuklar için değil; sırf bu nedenle YouTube Kids isimli uygulamaya büyük yatırımlar yaparak çocuklara bir alternatif sunduk. dedi.

Haberin Devamı