Gazete Vatan Logo

Son dakika: Youtube TSK'nın Afrin videosunu sildi!

TSK, Afrin'de bölgeye terörist ve silah taşıyan PKK/PYD’ye ait 30-40 araçlık konvoyu kara ateş destek vasıtaları ile vurdu. Genelkurmay Başkanlığı, teröristlere ait konvoyun imha edilmesi ile ilgili görüntüleri resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesabından paylaştı. Ancak Youtube'un teröristlerin vurulduğu ana ilişkin görüntüleri sildiği görüldü. Bu sabah ise video TSK'nın resmi twitter hesabından direkt olarak paylaşıldı.

Son dakika: Youtube TSK'nın Afrin videosunu sildi!

Video paylaşım sitesi YouTube, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin'e yönelik gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekâtı'nda Afrin'e girmek isteyen konvoyun vurulduğu anlara ait videosunu sildi.

Afrin'e girmek istediği belirtilen bir konvoyun vurulduğunu gösteren görüntüler TSK'nın YouTube hesabına yüklendi ve Twitter'dan paylaşıldı. Ancak YouTube, videoyu "rahatsız edici içeriğe sahip olduğu" gerekçesiyle kaldırdı.

Videoya ulaşmak isteyenlerin karşısına "Bu video, YouTube'un şiddet barındıran veya görsel açıdan rahatsız edici içeriğe ilişkin politikasını ihlal ettiği için kaldırıldı" uyarısı çıkıyor.

TSK, YouTube'un bu adımı üzerine videonun tamamını Twitter'a yükledi.