Gazete Vatan Logo

YouTube rakamları şaşırttı!

YouTube'un açıkladığı veriler, tüm dünyanın işi gücü bırakıp kedi videosu izlediğini söylüyor!

YouTube rakamları şaşırttı!

Dijital dünyaya her geçen gün daha bağımlı hale geldiğimizi muhtemelen fark etmişsinizdir. Ancak durum düşündüğünüzden de beter olabilir. Google'ın açıkladığı YouTube verileri, tüm dünyanın kedi videolarına dalıp gittiğini söylüyor.

YouTube'un patronu Susan Wojcicki bir blog gönderisinde şunları söyledi: "Her ay 1,5 milyar görüntüleyici, YouTube'a oturum açıyor. Bu, dünyada her beş kişinin birine denk geliyor! Peki bu insanlar ne kadar video izliyor? İzleyicilerimiz ortalama olarak günde 1 saatten fazlasını sadece mobilde YouTube izlemekle geçiriyorlar."

Buradan yola çıkarak sadece telefonlarda, tüm insanlık olarak bir ayda 45 milyar saat YouTube izlediğimiz ortaya çıkıyor. YouTube karşımıza ilk kez bu denli dehşet verici verilerle çıkmıyor. Firma daha önce Gangnam Style videosunun toplam 22 bin yıl süreyle izlendiğini söylemişti. Video sürekli çalıyor olsaydı, son buz çağından bu yana hiç durmamış olacaktı.

Teknoloji devi Cisco'ya göre videolar, tüm tüketici internet trafiğinin yüzde 73'ünü oluşturuyor. 2021'de bu oranın yüzde 82'ye ulaşacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Dil varoldukça yazılı sözcüklerin hiçbir zaman ölmeyeceği açık ancak videoların çevrimiçi kişisel etkileşimde geldiği bu konum ve bunun etkilerini görmek, gerçekten ilginç...

Kaynak: Chip