Gazete Vatan Logo

Youtube'da 360 derece canlı yayın özelliği!

Youtube bir yeniliğe daha imza attı. Google'ın en önemli video paylaşım sitesi Youtube kullanıcılarına yeni bir özellik daha sundu. Dünya üzerinde her gün milyonlarca kullanıcının ziyaret ettiği Youtube'da yeni özelliğini hakkında bilinmeyenleri sizin için derledik.

Youtube'da 360 derece canlı yayın özelliği!

Google'ın en güçlü platformlarından biri olan Youtube, 19 Nisan'da önemli bir adım attı. Kullanıcıların merakla beklediği yenilik sayesinde artık Youtube kullanıcıları 360 derece canlı yayın imkanına sahipler.

Yaklaşık bir yıldır 360 derece video desteği bulunan platform üzerinden artık bu özelliği kullanarak canlı yayında yapılabilecek. Bir video paylaşım sitesinden çok daha fazlası olması hedeflenen YouTube için Google sürekli teknoloji geliştiriyor. Geçtiğimiz günlerde YouTube Connect ile mobil kullanıcıların canlı yayın yapabilmesi mümkün kılınmıştı.

Youtube geliştirmesi sadece 360 derece canlı yayın desteği vermiyor. Aynı zamanda doğrusal/uzamsal ses desteği de kullanıcıların hizmetine sunulmuş durumda. İlk olarak Şubat ayında duyurulan ve test aşamasında olduğu belirtilen 360 derece canlı yayın özelliği, yaklaşık 2 aylık bir sürenin ardından sürprizlerle geldi.

Ses özelliği cezbediyor!

Kullanıcıların videolarda yer alan nesnelerin seslerinin ne kadar uzaktan geldiğini ve hangi yönden geldiğini anlamalarını sağlayacak bu yenilik ile film, müzik ve video deneyiminiz farklı bir boyuta ulaşacak. Önümüzdeki aylarda 360 derece canlı yayın desteğiyle birlikte sunulan uzamsal ses özelliğinin daha da ilerletilerek 3D ses desteği ile değiştirilmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

Bağımsız geliştiriciler unutulmadı

Google bu yenikleriyle birlikte bağımsız geliştiricileri de unutmamış. YouTube, Live API isminde bir modülü de geliştiricilerin kullanımına sunmuş durumda.

YouTube tarafından ilk büyük çaplı yayın ise, önümüzdeki hafta sonu düzenlenecek olan Coachella Festivali olacak. Festivali YouTube üzerinden 360 derece canlı yayın desteği ile izleyebilecek, doğrusal ses özelliğini deneyimleyebileceksiniz. Bu festival yayını aslında sadece bir başlangıç. Çünkü YouTube sadece yayıncılar için böyle bir geliştirme yapmadı. Firmanın amacı dünya çapında düzenlenen organizasyonları internet üzerinden takip etmek isteyen milyonlarca insana ulaşmak. Büyük çaplı konser, festival, fuar, gösteri gibi etkinlikler YouTube tarafından 360 derece canlı yayın desteğiyle yayınlanacak. Böylelikle dünya çapında anlık bir izleyici kitlesi oluşturulacak.

Haberin Devamı