Gazete Vatan Logo

Youtube, Android için değişiyor!

YouTube, yakın zamanda Android kullanıcıları için farklı bir yüze bürünüyor. Bakalım bu yeni güncellemeyle beraber neler değişecek.

Youtube, Android için değişiyor!

YouTube uygulaması gelişmeye devam ediyor. Daha önceki güncellemelerle birçok farklı özelliğe kavuşan YouTube uygulaması, bu sefer Android kullanıcıları için yenileniyor.

Test edilen yeni arayüzde oynatılan videoyu küçük bir pencerede göstermek yerine ekranın altına yüzen bir çubuk ekleniyor. Bu çubuğun üzerinde videoyu durdurma ve başlatma gibi seçenekler bulunuyor.

Yukarıdaki görselde de görebileceğiniz gibi artık yürütülen videolar sağ tarafta küçük dikdörtgen bir pencere içerisinde gösterilmek yerine, alt tarafta şerit halinde gösterilecek.

Kullanıcılar video izlerken zaman çubuğunun üzerinde bir noktaya dokunduklarında o ana ait kareleri çubuğun üstünde görebilecek. Youtube söz konusu özelliği hâli hazırda web arayüzünde ve iOS’te kullanıcılara sunuyor. Uygulamanın içindeki gezinme çubuğunun ekranın alt kısmına taşınması da test edilen değişiklikler arasında bulunuyor.

Tüm tasarım değişikliklerini büyük bir güncellemeyle kullanıma sunulacağı düşünülüyor. Test edilen değişikliklerle YouTube'un Android uygulaması iOS uygulamasına yakın bir tasarıma kavuşacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı