Gazete Vatan Logo

Yöresel lezzetlerle yaz mezeleri

Moda’da tramvay yolu üzerinde bulunan “Moda Saklı Köşk” Türkiye’nin dört bir yanındaki yöresel tarifleri günümüz lezzetleriyle harmanlayarak sunuyor. İşte midenize ziyafet çekebileceğiniz o lezzetlerden bazıları...

Yöresel lezzetlerle yaz mezeleri

İstanbul’un en eski semtlerinden biri Moda’da bir gece ya da öğlen yemeğinde tadacağınız yoğurdun Denizli’den, tereyağının Rize’den geldiğini bilseniz ne yapardınız? Tabii ki o adresi mutlaka ziyaret ederdiniz. Moda Saklı Köşk bunları sunan bir adres... Moda’da tramvay yolu üzerinde, tam bir saklı bir cennet olan mekan, Türkiye’nin dört bir yanındaki lezzetleri, günümüz teknikleri ile harmanlayarak sunuyor.

Malzemelerin hepsi yöresel

Moda Saklı Köşk’ün sahibi Zeynep Kakınç, Anadolu’nun çok kültürlü mutfak geleneğini dünyadan seçme lezzetlerle harmanlayarak oluşturdukları mönülerinde Kastamonu’dan gelen Siyez bulguru, Konya’nın küflü obruk peyniri, Erzincan ve Sivas’ın kuru kaymağı Rize Celayır bölgesinin tuzlu tereyağı gibi yöresel lezzetler Saklı Köşk’ün klasik tatları arasında bulunduğunu söylüyor.

Hatta Saklı Köşk’te sunulan lezzetlerin tamamının yerinden ve yöresinden geldiğini anlatıyor Zeynep Kakınç: “Cercerun ve cevizli biber için kullanılan süzme yoğurt Denizli’den, zahter piyazımızın zahteri Hatay’dan, yine Cevizli Biber için kullanılan tahin Antalya’dan, mezelerde kullanılan sarımsak Kastamonu Taşköprü’den, zeytinyağı Hatay’dan gelirken; ara sıcaklarda da durum değişmiyor. Bıldırcın yumurtası için kullanılan süzme yoğurt Denizli’den geliyor.”

Haberin Devamı

SAKLI KÖŞK TARİFLER

ARA SICAKLAR