Gazete Vatan Logo
Magazin Yonca Evcimik'in acı günü!

Yonca Evcimik'in acı günü!

'Abone' ve 'Kendine Gel' gibi unutulmaz albümlerin sahibi olan şarkıcı Yonca Evcimik, annesini kaybetti. Ünlü şarkıcının büyük üzüntü yaşadığı öğrenildi.

Yonca Evcimik'in acı günü!

Şarkıcı Yonca Evcimik’in annesi Kadriye Evcimik’i bugün Bodrum da vefat etti. Yaşlılığa bağlı olarak hayatını kaybeden Kadriye Evcimik’in cenazesi yarın Bodrum’dan İstanbul’a getirilerek Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

Annesini kaybeden 57 yaşındaki Yonca Evcimik'in büyük bir üzüntü yaşadığı öğrenildi.
YONCA EVCİMİK KİMDİR?
Yonca Evcimik, 16 Eylül 1963 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yüksek Bale Bölümü’nden mezun olmuştur.
1978-1990 yılları arasında müzikallerde profesyonel dansçı ve s¸arkıcı olarak çalıs¸tı. Aynı tarihlerde birçok tiyatroda oyunculuk yaptı. Tiyatro ve müzik kariyerine bas¸lamadan önce bir hayat sigorta s¸irketi için bir satıs¸ temsilcisi olarak çalıs¸an Yonca Evcimik, 1991 yılında Yonca Evcimik ilk albümü Abone’yi piyasaya sürdü. Bu albüm 2009 yılında açıklanan rakamlara göre 2 milyon 800 bin satış rakamına ulaşmıştır. Albüme adını veren Abone isimli şarkı Türk pop müziğinin milat şarkısı olarak görülmektedir.
Yonca Evcimik 1992 yılının sonunda ikinci albümü “Kendine Gel”i piyasaya sürdü. Bu albüm ilk kez bir reklam kampanyası şeklinde hazırlanan albüm olmuştur. Albümdeki hit şarkıların başında Kendine Gel, Henüz Çok Gencim, Haberin Olsun ve Karambol gelir. Albümün ilk klibi ayrıca profesyonel anlamda çekilen ilk Türk klibi olma özelliğini taşır.
1994 yılında ise Türkiye'de bir ilki gerçekles¸tirerek ülkemizin ilk single'ını yaptı. “8:15 VAPURU” adlı bu single, kısa sürede müzik marketlerde ilk sıralara yükseldi. Aslında bu single'ı yapmaktaki amacı, yeni albümü “YONCA EVCI·MI·K 1994” ü tanıtmaktı. Bu single yaklaşık 400.000 adet sattı. Bu albüm Abone’den sonra en çok satan ikinci Yonca Evcimik albümüdür. Yonca Evcimik bu albüm sayesinde sesini Avrupa’ya duyurmaya başlamıştır. Albümün başlıca hit şarkıları Bandıra Bandıra, Tükendik ve Gel Gel’dir.
Evcimik, Eylül 2012’de sözleri Barlas Erinç’e, bestesi Tolib Kuliev’e, düzenlemesi İskender Paydaş’a ait olan Yallah Sevgilim isimli bir single yapmıştır. 2014’ün Haziran ayında ise 15. adlı albümünü son albümünü piyasaya sürmüştür.
“Abone” ile başlayan müzik maratonunda;” En Çok Satan Albüm Ödülü”, “Ümit Vaad Eden Sanatçı Ödülü”, Türkiye’de dönemin en önemli ve etkili video müzik kanalının düzenlediği organizasyonda “Yılın En İyi Kadın Pop Sanatçısı Ödülü” ve KKTC’de düzenlenen bir törende de “Yılın Kadın Pop Sanatçısı Ödülü”, doğaya ve canlılara verdiği önemden ve bu konudaki çalışmalarından dolayı Doğa ve Çevre Derneği’nden “Yılın Çevrecisi Ödülü” alan Yonca Evcimik, Başak burcudur.

Haberin Devamı