Gazete Vatan Logo

Yolcuyu da kârını da artırdı

İlk çeyrekte yolcu sayısı % 7 artan TAV Havalimanları, cirosunu bir önceki yıla göre 227 milyon euroya yükseltti. Şirketin konsolide net kârı % 51 artışla 31 milyon euro oldu.

TAV Havalimanları, 2015 yılının ilk çeyreğinde cirosunu yüzde 20 artırarak 227 milyon euroya yükseltti. TAV’ın net kârı da yüzde 51 artışla 31 milyon euro oldu. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “2015 yılına hem operasyonel hem de finansal olarak oldukça güçlü bir başlangıç yaptık. İlk çeyrekte yolcu sayımız yüzde 7 artarken, ciromuz, özellikle ticari gelirlerdeki artış ile yüzde 20 büyüdü. Aynı dönemde yüzde 18 FAVÖK ve yüzde 51 net kâr artışı yakaladık.
Özellikle önümüzdeki dönemde büyüme stratejimizin sacayaklarından birini oluşturacak olan hizmet şirketlerimizdeki ciro artışlarından büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
Şener, ilk çeyreğin en önemli gelişmesinin Atatürk Havalimanı’na yönelik yatırımları olduğunu da belirtti. Şener, “İstanbul Atatürk Havalimanı’nda kargo terminalinin yıkılması ve terminal genişlemesi inşaatının başlaması bizim için ilk çeyreğin en önemli gelişmesi oldu. Eski binanın yerine 75 milyon avro yatırımla inşa edeceğimiz 8 köprü, bagaj sistemlerinin kapasitesinin artırılması ve ilave bir check-in adası yapılmasıyla birlikte DHMİ’nin hava tarafına yaptığı yatırımlara uyum sağlayacağız ve havalimanının kapasitesini yılda 75 milyon yolcuya çıkaracağız. TAV Havalimanları ailesine özverili gayretleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı