Gazete Vatan Logo

Yolcusunu otobüsten zorla indirmek isteyen şoföre ceza

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde kadın yolcuyu otobüsten zorla indirmek isteyen halk otobüsü şoförü 30 gün çalışmama, aracı da 3 gün süreyle trafikten men cezası aldı.

Yolcusunu otobüsten zorla indirmek isteyen şoföre ceza

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, İzmit'te özel halk otobüsü şoförünün yolcusuna karşı yaptığı olumsuz davranışa gerekli müdahalede bulunularak, ceza verildiği belirtildi.

Halk otobüsü şoförünün kötü muamelede bulunduğu kadın yolcunun şikayeti üzerine gereken incelemenin yapıldığı vurgulanan açıklamada, "Belediyemiz yetkilileri, görgü tanıklarının ifadeleri ve otobüsteki kamera görüntülerini incelemiş, ilgili yönetmelik gereğince zabıta varakası düzenlenmiştir. Buna göre 2008/74 meclis kararına istinaden otobüsü şoförüne 30 gün çalışmama ve 3 gün süre ile 41 J 0292 plakalı aracının trafikten men edilmesi cezası verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, kentte belediyeye ait ve özel halk otobüslerine yönelik denetim faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Denetimlerin yanı sıra şoförlere yönelik her türlü eğitimi de sunan belediyemiz, vatandaşların kaliteli ve konforlu yolculuk yapmasını sağlıyor. Araç içindeki kameralar aracılığı ile de oluşabilecek olumsuzlukları anında kayıt altına alarak gerekli uygulamaları yapan ekiplerimiz, önceki gün ulusal ve yerel medyaya da yansıyan özel halk otobüsü şoförünün yolcusuna karşı yaptığı olumsuz davranışa hemen gerekli müdahalede bulunmuştur."

Haberin Devamı