Gazete Vatan Logo

Yolculuğu paylaştırıp 300 milyon dolar aldı

20 milyondan fazla üyesi olan, Türkiye dahil 19 ülkede yolculuk paylaşımını sağlayan BlaBlaCar, son 1 yılda 300 milyon dolar yatırım alarak Avrupa’nın en çok yatırım alan startup şirketleri arasına girdi.

Yolculuğu paylaştırıp 300 milyon dolar aldı

Türkiye’ye 1 yıl önce gelen BlaBlaCar, dünyanın en büyük şehirlerarası yolculuk paylaşım ağı olarak nitelendiriliyor. 2006 yılında Frédéric Mazzella, Francis Nappez ve Nicolas Brusson tarafından kuruldu. Şu anda, Türkiye, Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika, İspanya, Almanya, İngiltere, Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, İtalya, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Ukrayna, Hindistan ve Meksika’da faaliyet gösteriyor.

20 milyondan fazla üyesiyle, Türkiye dahil 19 ülkede yolculuk paylaşımını yaygın hale getiren BlaBlaCar, ücretsiz mobil ve web uygulamalarıyla şehirler arası seyahat etmek isteyen yolcuları aynı yönde yolculuk yapan sürücülerle buluşturuyor ve yol masraflarını kişiler arasında paylaştırarak seyahati herkes için daha ekonomik ve keyifli hale getiriyor. Kısa sürede yatırımcıların da gözdesi haline gelen BlaBlaCar, geçtiğimiz hafta 200 milyon dolar yatırım alarak toplamda aldığı yatırım tutarını 300 milyon dolara çıkardı. Şirket bu rakamla Avrupa’nın en fazla yatırım alan startup şirketlerinden biri haline geldi.

Haberin Devamı

Büyümek için kullanılacak

Yeni yatırım, BlaBlaCar’ın Avrupa’da ivme kazanan büyümesi ve araç sahibi olmanın ve benzin maliyetlerinin yüksek olduğu gelişmekte olan pazarlara hızlı girişinin bir sonucu olarak ortaya çıktı. BlaBlaCar, bu yatırımı, devam eden büyümesini ve önümüzdeki dönem genişlemesini desteklemek amacıyla kullanacak. Şirketin şu anki hedefleri arasında Brezilya, Asya ve Latin Amerika’daki diğer pazarlar görünüyor.

Temmuz 2014’te alınan 100 milyon dolarlık yatırım sonrası BlaBlaCar; Türkiye, Hindistan ve Meksika gibi gelişmekte olan pazarları da kapsayan 7 ülkeye giriş yaparak üç kıtaya yayıldı ve gerçek anlamda küresel bir marka haline geldi. BlaBlaCar’ın kurucusu ve CEO’su Frédéric Mazzella, “Girdiğimiz her yeni pazarda, BlaBlaCar topluluğunun hızlı bir şekilde büyüdüğünü ve vizyonumuzun bu kadar çok insanda yankı uyandırdığını görmek bizi çok sevindiriyor. Gerçek paylaşım değerlerine dayanan eşsiz bir faaliyet alanı yarattık ve bu yatırım, önümüzdeki yıllarda potansiyelimizin daha da fazlasını gerçekleştirmemize yardımcı olacak” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul-Bodrum 50 TL

Türkiye’de en çok İstanbul, Ankara, İzmir çıkışlı yolculukların paylaşıldığı BlaBlaCar Türkiye’nin Ülke Müdürü Esin İmer’in verdiği bilgiye göre Türkiye’de kullanıcıların çoğunluğunu 18-34 yaş arası üyeler oluşturuyor. BlaBlaCar, Kurban Bayramı’nda son dakika yolculuklarda da hesaplı ve eğlenceli bir alternatif olarak sunuluyor. Paylaşım fiyatları ise şöyle: İstanbul-Çeşme 40 TL, İstanbul- Bodrum 50 TL, İstanbul-Ayvalık 31 TL, İstanbul- Bozcaada 27 TL; Ankara-Antalya 34 TL, Ankara-Fethiye 43 TL, Ankara-Bodrum 51 TL; İzmir-Foça 4 TL, İzmir-Çeşme 5 TL, İzmir-Bodrum 16 TL, İzmir-Kaş 31 TL; Bursa-İzmir 23 TL, Bursa-Antalya 38 TL, Bursa-Çeşme 29 TL; Kocaeli-İzmir 33 TL, Kocaeli-Bodrum 49 TL.

BlaBlaCar’ın ücretsiz mobil uygulamasını indirerek ya da blablacar.com.tr adresine girip Facebook hesabınızla giriş yaparak profilinizi oluşturuyor ve sisteme dahil oluyorsunuz.

Nicolas Brusson, Türkiye’nin benzini en pahalı kullanan ülkelerden birisi olarak uzun mesafe yolculuk paylaşımı için çok büyük potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

BlaBlaCar 2006’da Frédéric Mazzella, Francis Nappez ve Nicolas Brusson tarafından kuruldu.