Gazete Vatan Logo

Yolcu uçağını kaçırdı jetler peşine düştü

ABD’nin Seattle Havalimanı’nda çalışan bir mekaniker, 76 yolcu kapasiteli uçağı kaçırıp havalandırdı. Savaş uçakları peşine düştü. Sonunda uçağı düşürdü ve öldü

Yolcu uçağını kaçırdı  jetler peşine düştü

ABD’de dün askeri jetler, Seattle- Tacoma Uluslararası Havalimanı’ndan ‘uçak çalan’ bir havayolu çalışanı için havalandı. Horizon Havayolları’na ait Bombardier Q400 tipi uçak, izin almadan kalkış yapmasının ardından Portland’dan havalanan iki F-15 savaş jeti tarafından 45 dakika süreyle takip edildi. Pierce County Şerifi, olayın bir terör eylemi olduğuna dair hiçbir bulgu olmadığını, mekanikerin intihara meyilli olduğu ve tek başına hareket ettiğini açıkladı.

İkna edemediler

Alaska Havayolları’nın işlettiği Horizon Air de yerel saatle 20.00 sularında havayolu çalışanlarından birinin, Q400 tipi bir boş uçağı uçuş yetkisi olmadan havalandırdığını rapor etti. Kimliği açıklanmayan 29 yaşındaki mekaniker, havadayken kule tarafından ikna edilmeye çalışıldı ama çabalar sonuç vermedi, iki F-15 savaş jeti de uçağı takibe aldı. Havada tuhaf akrobatik hareketler yapan uçak, askeri bir tesis yakınlarında bulunan Ketron Adası’nın güneyinde düştü.

Havada akrobasi

Paylaşılan ses kayıtlarına göre uçak düşmeden önce mekanikerin ne kadar yakıt kaldığı konusunda endişelenmeye başladığı duyuluyor. Amatör video kayıtlarında uçağın 40 kilometre uzaklıktaki 24 kişinin yaşadığı Ketron adasında ağaçlık bir alana düşmeden önce deniz üzerinde havada daireler çizdiği görülüyor. 76 yolcu kapasiteli uçağın daha sonra alevler içindeki görüntüleri yayımlandı. ABC7 News’a konuşan Polis Müdürü Paul Pastor, uçağı kaçıran kişinin başkalarına zarar vermeye çalıştığına dair hiçbir işaretin olmadığını belirterek, “Teröristlerin çoğu, su üzerinde daireler çizmez” dedi.

Haberin Devamı

Şoke oldular

Böyle bir güvenlik açığı karşısında şoke olan yetkililer, söz konusu çalışanı uçağı indirmeye ikna edemeyince jetler kaçırılan uçağın peşine düştü. Sosyal medyada yayılan görüntülerde uçağın bir ada yakınlarında suya çakıldığı görüldü.