Gazete Vatan Logo

Yolcu uçağını gaza boğacaklardı

Avustralya’da terör saldırısı hazırlığındayken yakalanan Lübnan asıllı 4 kişinin, kıyma makinesi içerisine yerleştirdikleri zehirli gazla bir yolcu uçağını düşürmeyi planladıkları ortaya çıktı.

Yolcu uçağını gaza  boğacaklardı

Avustralya’nın Sydney kentinde hafta sonunda düzenlenen anti-terör operasyonunda yakalanan 4 zanlıyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Polis Cumartesi akşamı Sydney’in 4 farklı semtinde eşzamanlı düzenlediği operasyonlarda 4 kişiyi gözaltına almıştı. ‘Radikal İslamcı terör hücresi’ olarak adlandırılan grubun, Lübnan asıllı Avustralya vatandaşlarından oluştuğu belirtiliyor. Zanlıların birbirleriyle akraba iki baba ve onların oğulları olduğu kaydedildi. Polis, zanlıların, ev yapımı bir zehirli gaz bombasıyla, Sydney-Dubai arasında sefer yapan bir yolcu uçağını kent üzerinde düşürmeyi planladıkları belirlendi. Yerel basında çıkan haberlere göre zanlılar, el bagajı olarak kabine sokacakları bir kıyma makinesinin içine, sülfür bazlı gaz bombası yerleştirmeyi planladı. Zanlıların, uçağın kalkışından sonra düzeneği harekete geçirerek kabini zehirli gazla doldurmayı, bu yolla yolcuları ve mürettebatı öldürmeyi amaçladığı düşünülüyor. Başbakan Malcom Turnbull, zanlıların planlarında oldukça ‘ilerleme’ kaydettiklerinin anlaşıldığını söylerken yetkililer, soruşturma kapsamında daha fazla bilgi elde edebilmek için eylem planlayıcılarının gözaltı sürelerinin 7 gün daha uzatıldığını duyurdu.

Haberin Devamı

DEAŞ şüphesi

The Australian gazetesi, polisin zanlıların DEAŞ terör örgütüyle bağlantılı olup olmadığı konusunda açıklama yapmaktan kaçındığını, buna karşın ortaya çıkan saldırı planının, Suriye’deki DEAŞ militanlarına ait olduğunu yazdı.