Gazete Vatan Logo

Yolcu otobüsünü soydular

Iğdır'dan İstanbul'a giden Iğdırlı Hat Turizme ait yolcu otobüsü, Erzincan- Sivas karayolunun Sakaltutan Geçidi'nde silahlı, biri polis kıyafetli 3 kişi tarafından durduruldu

Otobüsteki 35 yolcuyu ve personeli etkisiz hale getirip, otobüsün gizli bölmesinde paketler halindeki 470 bin dolar (yaklaşık 640 bin YTL) ile 3 kilo hurda altını alan 3 soyguncu, otobüsün yedek sürücüsü Erol Yılmaz'ı da yanlarında alarak geldikleri otomobille kaçtı. Bir süre sonra da Yılmaz, soyguncular tarafından bırakıldı.

Iğdırlı kuyumcu Mehmet İmece ve Emin Barbaros'a ait 470 bin dolar ile 3 kilo hurda altın, İstanbul'a götürülmesi için Iğdırlı Hat Turizme ait 34 FDY 33 plakalı yolcu otobosüne teslim edildi. Saffet Yavuz yönetimindeki otobüs, Erzincan'dan Sivas'a doğru giderken Sakaltutan Geçidi'nde 34 BHC 65 ve 06 BS 956 plakalı otomobiller tarafından dün saat 21.30 sıralarında durduruldu. Otomobilden inen biri polis elbiseli diğerleri telsizli ve silahlı üç kişi, otobüsteki 35 yolcuyu ve personeli etkisiz hale getirdiler. Otobüsün gizli bölmesinde paketler halinde 470 bin dolar ile 3 kilo hurda altını alan soyguncular, otobüsün yedek sürücüsü Erol Yılmaz'ı da yanlarında alarak olay yerinden geldikleri otomobille kaçtı.

YEDEK SÜRÜCÜYÜ BIRAKTILAR
Otomobillerin Erzincan'a doğru hareket ettiğini gören otobüs sürücüsü Saffet Yavuz, durumu cep telefonuyla Erzincan'daki güvenlik kuvvetlerine bildirdi ve yardım istedi, sonra da peşlerine takılarak yakından izlemeye başladı. Otobüsle ile soyguncuların otomobillerin nefes kesen takibi, Erzincan'a 15 kilometre kala sona erdi.

Otomobillerden 4- 5 tabancayla ateş edilmesi yolcuları ile sürücüyü korkuttu. Yedek sürücü Yılmaz'ı otomobilden indiren soyguncular, daha sonra karanlıkta gözden kayboldu.

İKİ OTOMOBİL TERKEDİLDİ
Otobüs, Erzincan İl Jandarma Komutanlığı'nın önüne çekildi. Gece yolcuların ve sürücülerin ifadesi alınırken soyguncuların kullandığı iki otomobil, Erzincan merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Elmalı Köyü yakınlarında terkedilmiş olarak bulundu. Otomobillerde hırsızların soygun sırasında kullandıkları polis kıyafeti ve telsizler bulundu. Iğdır Hat firmasına ait yolcu otobüsü ise sabaha karşı İstanbul'a hareket etti.

Otobüsteki yolculardan Murat Bastem, "Soyguncular, otobüsün gizli bölümüne yerleştirilmiş ve içerisinde döviz ve altın olduğunu sonradan öğrendiğimiz paketler ile yedek şoförü yanlarına alıp otomobille Erzincan'a doğru kaçınca takip etmeye başladık. Erzincan'a 15 kilometre kala otomobili durdurabildik. Bu sırada otomobilin içerisinden 4- 5 el silah sesi duyduk. Soyguncular yanlarında götürdükleri yedek şoförü otomobilden indirerek, tekrar kaçmaya başladı. Oldukça heyecanlı dakikalar yaşadık. Silah sesini duyunca soyguncuları izlemekten vazgeçtik" dedi.

Soygun olayını duyarak Erzincan'a gelen Iğdırlı kuyumcular Mehmet İmece ve Emin Barbaros, soruşturmanın sürdüğünü, bu konuda açıklama yapamacaklarını söylediler. Soygun olayının İstanbul'a döviz ve altın gönderme işini yakından bilen kişiler tarafından gerçekleştirildiğini belirten yetkililer, soruşturmanın sürdürüldüğünü söyledi.

Haberin Devamı