Gazete Vatan Logo

Yolcu otobüsüne TIR çarptı: 1 ölü!

KOCAELİ’nin Körfez İlçesi Kirazlıyalı Mevkii’nde D-100 Karayolu’nda arıza şeridine parkeden içi yolcu dolu otobüse TIR çarptı. Kazada ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 40 kişi yaralandı. Kazada TIR’ın sürüklediği otobüs ön kısmına saplanan bariyerlerle birlikte yaklaşık 10 metre yükseklikten altgeçidin bulunduğu yan yola düştü. Kaza nedeniyle D-100 karayolunun İzmit yönü uzun süre ulaşıma kapalı kaldı.

Kaza, D-100 Karayolu’nun Körfez İlçesi Kirazlıyalı mevkiinde saat 03.00 sıralarında meydana geldi. 42 E 7662 plakalı otobüs arızalanınca emniyet şeridine parketti. Görgü tanıklarının ifadelerine göre 1 saat kadar yol kenarında bekleyen otobüs tamir edildi. Bu sırada yolcuların bir bölümü de araçtan inerek tamir çalışmalarını inerek izledi. Bu otobüsün yanında zaman zaman aynı firmaya ait diğer otobüsler de durarak sürücü arkadaşlarına yardıma ihtiyaçları olup- olmadığını sordu. Tamir çalışmasının tamamlanmasından sonra yolcular da otobüse bindi. Otobüs kısa süre sonra emniyet şeriidinden karayoluna çıkacağı sırada, 78 BN 521 plakalı TIR hızla otobüse çarptı. Bir süre içindeki yolcularla birlikte TIR’ın önünde sürüklenen otobüsün şoför bölümünün alt kısmı bariyerlere saplandı. Otobüs daha sonra yaklaşık 10 metre yükseklikten altgeçidin bulunduğu yan yola düştü. Bu arada bir otomobil de kaza yerinde hasar gördü.

Kazanın ardından can pazarı yaşandı. Kazanın haber alınması üzerine tüm hastanelerin ambulansları kaza yerine sevkedildi. İlk belirlemelere göre 1 kişi kaza yerinde ölürken 40 kadar yaralı da hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle D-100 karayolu’nun İzmit yönü uzun süre ulaşıma kapalı kaldı. Bu nedenle Kirazlıyalı’ndan Hereke’ye doğru uzun araç kuyrukları oluştu.

Haberin Devamı