Gazete Vatan Logo

Yola gerilen ipe bir ‘Deniz’ daha

Antalya’da 2012 yılında yola gerilen ipe takılan motosikletli Deniz Kılıç’ın ölümünün ardından bu kez Şanlıurfa’da adaşı Deniz Özkesiciler, benzer bir kazada yaşamını yitirdi.

Yola gerilen ipe bir ‘Deniz’ daha

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, bisiklet yolunda seyreden 16 yaşındaki Deniz Özkesiciler, yoldaki ağaç ile aydınlatma direğine bağlanan ipe takıldı. Boğazı iple kesilen Özkesiciler feci şekilde yaşamını yitirdi. Talihsiz gencin cenazesi dün Birecik Devlet Hastanesinden alınarak Ulu Cami’ye getirildi ve burada kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Aile Mezarlığı’na defnedildi. Deniz Özkesiciler’in arkadaşı Serkan Dalkıran, olaydan kısa bir süre önce birlikte halı sahada maç yaptıklarını belirterek “Maçtan sonra ‘ben dükkana gidiyorum’ dedi. Vedalaştık, parkın içindeki bisiklet yolundan gitti. Aradan 1 dakika geçmeden Deniz’in kaza yaptığını gördüm. Yola koştuğumda ağaçla elektrik direği arasında bağlanmış olan ipe çarparak öldüğünü gördüm. Arkadaşım zaten gözlük kullanıyordu, o ipi görmesi mümkün değildi. Halen şoktayım” dedi. Cenaze törenine AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti İlçe Başkanı Müslüm Kaynarpınar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yıllar önce benzer kaza

Haberin Devamı

12 Ocak 2012 yılında Antalya’da kamyon sürücüsü Ahmet Akban, kamyonun kasasındaki küspe balyalarını boşaltmak için kendince bir yöntem buldu. Balyalara bağlı ipin diğer ucunu yolun karşısındaki bir ağaca bağlayan Akban, aracı hareket ettirerek balyanın araçtan düşmesini sağladı. Birkaç balyayı bu yöntemle araçtan indiren Akban, aynı şekilde yeni bir balyayı bağlayıp aracın direksiyonuna geçti. Bu sırada yoldan geçen motosikletin sürücüsü Pamukkale Üniversitesi Edebiyat Öğretmenliği öğrencisi Deniz Kılıç (22), gerili ipi fark etmedi. Boynundan ipe takılan ve motosikletin üzerinden fırlayıp yere çakılan Deniz Kılıç, olay yerinde yaşamını yitirdi.