Gazete Vatan Logo

Yola çıkmadan 85 bin sipariş!

Opel’in yenilediği Corsa modeli daha satışa çıkmadan Avrupa’dan 85 bin sipariş aldı. Yeni Corsa, Şubat’ta Türkiye’ye gelecek. Fiyatı 40 bin TL’den başlıyor.

Yola çıkmadan 85 bin sipariş!

Opel’in lokomotif modellerinden biri olan Corsa, yeni yüzüyle Şubat’tan itibaren Türkiye’de satışa sunulacak. Opel, Avrupa’da 12 milyon adetten fazla satan Corsa ve yeni ürün atağıyla 2015’te yüzde 30’a yakın büyüyecek. Marka 2014’te yakaladığı 39 bin adetlik satışı 50 bine yükseltecek.

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, “Beşinci nesil Corsa, sahip olduğu yeni nesil motoru, konfor seviyesi ve bilgi-eğlence sistemleri ile pazarda iddialı olacak. Opel’in satış stratejisinin kilit oyuncusu Corsa ile binek araç pazarında sektörün en önemli oyuncularında biri olacağız” dedi. Yeni Corsa’nın Avrupa’da satışa çıkmadan şimdiden 85 bin sipariş aldığını belirten Keklik, Türkiye’de de 15 bin adetlik satışa ulaşmayı planladıklarını söyledi. Corsa’nın yanı sıra yeni model atağına kalkacaklarını ifade eden Özcan Keklik, şöyle devam etti:

“1.6 dizel otomatik şanzıman seçeneği Insignia, Astra ve Mokka modellerinde yer alacak. 1.6 dizel otomatiği ilk olarak Mokka’da Mart’tan itibaren pazara sunacağız. Makyajlanan Astra ikinci yarında gelecek.” Toplam pazarın bu yıl 2014’le aynı seviyelerde kalacağını öngördüklerini belirten Keklik, “Kamyon dahil toplam satışlar 807 bin adet olur. Biz de yüzde 6 ve üzeri pazar payı hedefliyoruz. Yeni Corsa ve 1.6 dizel otomatiğin rüzgarıyla 50 bin adetlik satışı yakalarız” diye konuştu.

Haberin Devamı