Gazete Vatan Logo

Yola çıkacaklar dikkat!

İstanbulluların bayram tatiline çıkmasıyla birlikte kentte öğleden sonra trafik yoğunluğu başladı. Özellikle Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yönünde uzun araç kuyrukları oluştu.Avrupa yakasından Asya'ya geçişte trafik durma noktasına geldi. Trafik, Mahmutbey Köprüsü'ne kadar uzandı.

RAMAZAN Bayramı'nı memleketlerinde geçirmek isteyenler TEM Otoyolu Bolu Gerede ve Yeniçağa gişelerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yaşanan yoğunluk ve kazalar sonucu 15 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu.

Ramazan Bayramı için erkenden yola çıkanlar TEM Gerede ve Yeniçağa gişeleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Karadeniz ile bağlantıyı sağlayan Gerede gişelerinin önünde 10 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu. Trafik ekipleri Gerede gişelerinin önündeki yoğunluğu azaltmak için araçları Gerede gişelerinden önceki Yeniçağa gişelerine yönlendirdi. Yeniçağa gişelerinin önünde de 15 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluşurken, zaman zaman meydana gelen trafik kazaları da ulaşımı etkiledi. Trafik ekipleri maddi hasarlı kazalar nedeniyle araçların yoldan kaldırılmasını sağlayarak yolda bekleyen araçları gişelere doğru yönlendirdi.

Trafik yetkilileri TEM Otoyolu'nda yaşanan yoğunluğun hafta sonuna kadar devam etmesinin beklendiğini bildirdiler.

YOĞUNLUK BAŞLADI

TEM Otoyolu ile Gebze Eskihisar'daki feribot iskelesinde saat 15.30'dan sonra yoğunluk yeniden başladı. İstanbul istikametinden gelen ve Yolova'ya gidecek olan araçların büyük bir bölümü, Yalova Topçular ile karşılıklı sefer yapılan Gebze Eskihisar'daki feribot iskelesine akın etmeye başladı. Burada İDO'nun 17 feribotu doldur boşalt sistemi ile bekleme yapmaksınızın İzmit Körfezi'nin karşı kıyısındaki Yalova Topçular'a araç taşıyor. Aynı noktada bir başka özel şirkete ait feribotlar da çalışmasına rağmen şu saatlerde iskele meydanı doldu. İskele gişelerinin dışına doğru da araç kuyruğu başladı. Bu arada Yalova-Bursa istikametine gidecek olan ve feribot sırası beklemek istemeyen sürücüler de TEM'in batı turnikelerinden D-100'ün İzmit kent içi geçişine geçtikleri için İzmit'te şehir içi trafiği de yoğunlaştı.

Haberin Devamı