Gazete Vatan Logo

Yola çıkacaklar dikkat!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları nedeniyle, Ankara'da bazı yollar trafiğe kapatılacak.
Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bayramın 90. yıl dönümü cuma günü kutlanacak.

Kutlamalar saat 08.00'de başlayıp, saat 24.00'da sona erecek. Bu saatler arasında resmi daireler, özel kuruluşlar, müesseseler, askeri birlik, kurum ve karargahlar Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri ile donatılacak ve gece ışıklandırılacak.

Anıtkabir'de 23 Nisan'da saat 08.00'da Milli Eğitim Bakanı Başkanlığında, Ankara Valisi, 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı, milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, il genel meclisi üyeleri törene katılan diğer erkan ile birlikte mozoleye çelenk koyacak.

Törene, bölge ve il müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, kamu yararına çalışan oda, dernek ve meslek teşekkülleri yetkilileri de katılacak. Anıtkabir'de saat 09.15'de bir tören daha yapılacak.

Aynı gün saat 08.00'da Ulus Atatürk Anıtı, Sıhhiye Zafer Anıtı ve Atatürk Orman Çiftliği Atatürk Anıtı'nda, ayrıca merkez ilçe kaymakamları başkanlığında Atatürk anıtlarında çelenk koyma törenleri gerçekleştirilecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreni kapsamında, resmi geçit töreni ve gösterileri saat 10.00'da 19 Mayıs Stadyumunda yapılacak. Törene, Milli Eğitim Bakanı, Ankara Valisi, 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı, milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, il genel meclisi üyeleri ve protokole dahil diğer zevat katılacak.

Anıtkabir yarın saat 13.00'dan 23 Nisan Cuma günü saat 10.00'a kadar, tören hazırlıkları ve güvenlik tedbirleri nedeniyle halkın ziyaretine kapalı olacak. Tören bitiminden itibaren Anıtkabir tekrar halkın ziyaretine açılacak.

Törenler nedeniyle bir dizi trafik önlemi de alınacak. 23 Nisanda saat 08.00'da Anıtkabir'deki törenler nedeniyle 07.30'dan itibaren Gençlik Caddesinin Tandoğan kavşağından geliş istikametinin sağ şeridi ile Akdeniz Caddesinin Gençlik Caddesine gidiş istikametinin sağ şeridi tören sonuna kadar trafiğe kapatılacak.

Saat 10.00'da 1. TBMM'deki anma töreni nedeniyle saat 09.30'dan itibaren Cumhuriyet Bulvarı üzerindeki Baruthane kavşağı-Ulus kavşağı arasındaki yolda tören sonuna kadar ulaşıma izin verilmeyecek.

Haberin Devamı