Gazete Vatan Logo

Yola çıkacaklar dikkat!

Kar ulaşımı vurdu. Meteoroloji don uyarısı yapıyor

Tüm Türkiye kar yağışının etkisi altında. Doğu'da kar yüzünden yollar kapanırken, İstanbul'da kentin yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı düştü. Karla karışık yağan yağmur zaman zaman yerini kara bıraktı. Kar yağışı özellikle Kartal ve Ümraniye'de etkili oluyor.

VALİLİK UYARIYOR: "TOPLU TAŞIMAYI TERCİH EDİN"

İstanbul Valiliği ise yaptığı açıklamada, vatandaşlardan zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını, toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini, özel araçlarıyla trafiğe çıkanların ise araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarını istedi


BOLU TÜNELİ KAPANDI

Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul-Ankara yönü, yoldaki buzlanma nedeniyle bir tırın kayması sonucu ulaşıma kapandı.

Edinilen bilgiye göre, Bolu Dağı'nda etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve soğuk hava, Bolu Dağı Tüneli'nin bulunduğu bölgede buzlanmaya yol açtı. Tünele 1 kilometre mesafede buzlanma nedeniyle bir tırın kayması sonucu İstanbul-Ankara yönü ulaşıma kapandı.

Söz konusu güzergahta seyreden araçlar, kilometrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu. Bazı sürücüler araçlarına zincir takmaya başladı.
Karayolları ve trafik ekipleri, yolun ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.



Ankara-İstanbul yönünde seyreden araç sürücüleri de yoğun kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşıyor.

İDO SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Marmara Denizinde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul-Bursa ve İstanbul-Yalova arasında deniz ulaşımı yapılamıyor.

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO) tarafından internet sitesinde yapılan açıklamada, elverişsiz deniz ve hava koşulları nedeniyle bugün yapılması gereken bazı dış hat seferlerinin iptal edildiği bildirildi.

SİVAS-MALATYA KARAYOLU KAPANDI

Sivas-Malatya karayolu yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapandı.

Karayolunun iki şeridinde de ulaşım sağlanamıyor. Karayolları ekipleri yol açma çalışmalarını sürdürürken, yolda mahsur kalan sürücülere de ulaşılmaya çalışılıyor.

EGE VE AKDENİZ'DE DON UYARISI

Ege Bölgesi ile Akdeniz Bölgesi'nin iç kesimlerinde, bu gece ve yarın gece, orta kuvvette don olayı beklendiği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan “Meteorolojik Uyarı”da, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın ülke genelinde etkili olduğu hatırlatıldı. Açıklamada, 24-25 ve 25-26 Aralık geceleri, Ege Bölgesi ve kıyı kesimleri hariç Akdeniz Bölgesi'nde hafif kuvvette, yüksek kesimlerinde orta kuvvette don olayı beklendiği bildirildi. Tarımsal faaliyetin sürdüğü bu bölgelerde hasat dönemindeki narenciye ve muz üreticileri ile sebze ve serada üretim yapan yetiştiricilerin gerekli tedbirleri almaları, yörelerindeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları istendi.

İZMİR UÇUŞU İPTAL EDİLDİ

Kar kalınlığının 10 santimete ulaştığı kent merkezinde trafikte aksamalar yaşandı. Kent merkezi dışında da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı yollarda trafik akışı güçlükle sağlandı. Yoğun kar yağışı hava trafiğini de etkiledi. Sabah İzmir'den aldığı yolcuları Sivas'a getiren Sun Express'in ‘XQ9153’ sefer sayılı yolcu uçağı, kötü hava şartları nedeniyle dönüş yolcuğunu gerçekleştiremedi. Sivas'tan alacağı yolcular ile saat 16.00'da havalanması planlanan uçak, alandaki yoğun kar yağışı nedeniyle kalkmadı. Hava şartlarının elverişli olması halinde uçuşun yarın gerçekleştireceği bildirildi.

UŞAK´A MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI

UŞAK´ta mevsimin ilk karı bu sabah yağdı. Saat 07.15 sıralarında başlayan ve aralıklarla devam eden yağış sonrası kar kalınlığı şehir merkezinde 2 santimetre, yüksek kesimlerde ise 5 santimetreyi buldu. İlk karın tadını sabah okula giden öğrenciler çıkardı. Çok azda olsa biriken karı yuvarlayan çocuklar, gönüllerince eğlendi.

İl Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Karayolları ekipleri iş makineleriyle hazır beklerken, Uşak Meteoroloji Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada, zaman zaman devam edecek kar yağışının iki gün sürmesinin beklendiği bildirildi. Aralık ayı içinde kentte metrekareye 23 kilogram yağış düştüğü belirtilen açıklamada, ``Kar yağışı ilimizde 2 gün etkili olacak. 25 Aralık´ta ise bölgemizi terk ederek Doğu´ya doğru kayacak. Hava sıcaklıkları gün içinde sıfırın altında bir, gece ise sıfırın altında üç derece olacak. 26 Aralık Cuma günü ise yağmur bekleniyor' denildi.

Bölge Trafik Şubesi ekipleri de İzmir´den Afyonkarahisar yönüne gidecek araçlarda zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulması konusunda uyarılar yapıyor.

ERCİYES'TE 40 SANTİM KAR VAR

Kayseri'de başlayan kar yağışı kısa sürede etkili oldu. Ekipler, kar ve tuzlama çalışmalarına başlarken Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 40 santime ulaştı.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Balkanlar'dan gelen soğuk havanın etkisiyle kar yağışının başladığını açıkladı. Günün erken saatlerinde başlayan yağış ardından Erciyes Kayak Merkezi'ndeki kar kalınlığının 40 santime ulaşmasıyla, kayak sezonuda açıldı. Yağışının etkili olduğu Kayseri-Sivas, Kayseri Kahramanmaraş, Kayseri-Nevşehir, Kayseri-Malatya karayolları ve kent merkezinde ekipler, kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Polisler, sürücüleri zincir, takoz ve halat bulundurmaları yönünde uyarıyor.

KONYA'DA KAR ESARETİ

KONYA'ya yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar nedeniyle 12 köy yolu ulaşıma kapanırken kapanırken, Ahırlı ve Bozkır ilçelerinde okullar bugün tatil edildi.
Konya'da yağan kar yağışı nedeniyle Bozkır İlçesi'nin köy ve beldeleri ile Ahırlı İlçesi'nin merkezinde ve köylerinde okullar bugün tatil edildi. Ahırlı, Beyşehir, Ereğli, Hadim ve Seydişehir ilçelerinde toplam 12 köy yolu ulaşıma kapandı. Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı 5 ekip, kapanan 97 kilometrelik köy yolunun ulaşıma açılması için çalışma başlattı. Karayolları 3'üncü Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de Konya- Ankara, Konya- Antalya, Konya- Afyonkarahisar, Konya- Beyşehir ve Konya- Karaman karayolları üzerinde buzlanmaları önlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

BURSA'DA OKULLARA 1 GÜN ARA

Bursa’da etkili olan kar yağışı nedeniyle, Büyükorhan ilçesinde eğitime yarın ara verileceği bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bursa’nın dağ ilçeleri olarak nitelendirilen Büyükorhan, Orhaneli, Keles ve Harmancık’ta dün başlayan ve aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı, ulaşımda sıkıntılara neden oluyor.

Kar kalınlığı Orhaneli’de 20, Keles’te 25, Harmancık’ta 15, Büyükorhan’da
ise 30 santimetreye ulaştı.

Yoğun kar yağışı ulaşımda aksamalara neden olurken, Orhaneli Kaymakamlığından sonra Büyükorhan Kaymakamlığı da ilçedeki okulların yarın tatil edilmesini kararlaştırdı.


Haberin Devamı