Gazete Vatan Logo

Yola bombalı tuzak: sekiz şehit

PKK’lı teröristler, Hasankeyf’te zırhlı askeri aracın geçişi sırasında, asfaltın altına tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Bir astsubay ve yedi uzman çavuş şehit düştü, bir asker ağır yaralandı

Yola bombalı tuzak: sekiz şehit

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde, zırhlı askeri aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristler bombalı saldırı düzenledi, sekiz asker şehit oldu.

Gercüş ilçesinin Yemişli köyü ile Mardin’in Dargeçit ilçesinin Umutlu köyü kırsalında saat 06.00 sıralarında operasyona giden askerleri taşıyan Kobra tipi zırhlı askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada dört asker şehit oldu, beş asker ağır yaralandı. Saldırının ardından bölgeye güvenlik güçleri ve çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralı askerler, bölgedeki hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralı askerlerden üçü, doktorların tüm çabasına karşın, kurtarılamayarak şehit oldu. Biri de Ankara GATA’ya götürülürken yolda şehit düştü. Hain saldırıda ağır yaralanan Muhammet Salih Akyüz’ün tedavisi ise sürüyor.

Dedektör algılamamış

Patlamayla birlikte asfalt yolda 1,5 metre derinliğinde 4,5 metre çapında geniş çukurun oluştuğu görüldü. PKK’lı teröristlerin, el patlayıcıyı önceden yola tuzakladığı, kablolu düzenekle uzaktan kumandayla infilak ettirdiği saptandı. Saldırıda kullanılan patlayıcının yola uzun süre önce tuzaklandığı, yolda asfaltlama yapıldığından arama faaliyeti yürütüldüğü sırada patlayıcının dedektör tarafından algılanmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Güvenlik güçleri, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirmek için bölgede hava destekli operasyon başlattı.

İşte o 8 kahraman şehit

Şehit olan sekiz kahramanın isimleri şöyle: ASTSUBAY ÖMER YİĞİT ULUS-İZMİR, UZMAN ÇAVUŞLAR: ALİ EKİM-ISPARTA, NEŞET GÖK -ESKİŞEHİR, -ANKARA, UĞUR GÖKSU-SAMSUN, SÜLEYMAN AYDIN-AMASYA, OKAN DİNÇER-BALIKESİR. YAHYA ŞEN-KIRIKKALE.

Kahramanlar unutulmayacak...

Arkadaşlarına sarıldı

27 yaşında şehit düşen Özgür Can İnce’nin Ankara’nın Etimesgut ilçesine bağlı Atakent Mahallesi’nde oturan babası Ömer ve annesi Sündüz İnce, gözyaşlarına boğuldu. Anne İnce, oğlunun arkadaşlarına sarıldı. Şehidin ailesinin oturduğu bina Türk bayraklarıyla donatılırken, Etimesgut Belediyesi de evin önüne taziye çadırı kurdu.

1 ay önce evlendi

Haberin Devamı

Şehitlik haberini alan aileler büyük acı yaşarken, yaşadıkları memleketler de yasa büründü...

24 yaşındaki Ali Hekim’in Antalya’daki babaevine de ateş düştü. Şehit Ali Hekim’in, 9 Eylül’de Arzu Hekim ile evlendiği belirtildi.

Kardeşi hissetmiş

25 yaşındaki Neşet Gök’ün babaocağı ise Eskişehir’di. Emek Mahallesi’nde oturan babası Turhan Gök ve annesi Nurcan Gök acı haberle gözyaşı döktü. Bekar olan Neşet Gök’ün, Burak (19) ve Batuhan (7) adlı iki kardeşinin olduğu belirtildi. Şehidin komşuları, şehidini kardeşi Batuhan’ın bir süre önce Eskişehir’e izne gelen ağabeyi Neşet Gök’e tekrar birliğine dönmemesini istediğini, döndüğü takdirde şehit olabileceğini söylediğini anlattı.
Uzmanlıktan geçiş yapmıştı
28 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus’un şehitlik haberi İzmir’in Bergama ilçesine gitti. Hamzalı Süleymaniye Mahallesi’nde yaşayan anne Şükran Ulus (53) ve baba Yücel Ulus’a (54) yetkililer haberi verirken, baba Ulus fenalaştı. 6 yıl uzman çavuşluk yaptıktan sonra astsubaylığa geçen ve bekâr olan şehidin kardeşi Çağrı Ulus’un da astsubay olduğu ve İzmir’de görev yaptığı belirtildi. Babası Yücel Ulus’u telefonla arayan şehidin “Nasipse yarın düğün için geleceğim” dediği öğrenildi. Ömer Yiğit Ulus, cuma günü yapılacak dayısının oğlunun düğünü için Bergama’ya gelmek amacıyla bugün yola çıkmayı planlamıştı.
Nişanlıydı
29 yaşındaki Uğur Göksu’nun şehadet haberi memleketi Samsun’un Ladik ilçesinde yaşayan babası Arif, annesi Fidase Göksu ile 4 kardeşine verildi. Şehit Göksu’nun yaklaşık 1 yıl önce Nesrin Atağ ile nişanlandığı, çiftin düğün yapmak için şark görevinin bitmesini beklediği belirtildi.
Suluova’da da yas
Süleyman Aydın’ın memleketi Amasya’nın Suluova ilçesindeki baba evinde de büyük acı yaşandı. Baba Niyazi (54) ile anne Fatma Aydın’a, oğullarının şehadet haberi Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz tarafından Yeni Mahalle’deki ikametlerinde verildi. Şehidin babaevi ile bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı.
Kırıkkale’de şehit acısı
Batman Gercüş’te şehit olan Uzman Çavuş Yahya Şen’in Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesine bağlı Akacakavak köyünde oturan ailesi acı haberle yıkıldı. İki kardeşi olan şehit Şen’in sokağına Türk bayrakları asıldı.
Bigadiç’in şehidi...
Acı haberin ulaştığı illerden biri de Balıkesir’di. 29 yaşındaki şehit Okan Dinçer’in Bigadiç ilçesi Bademli ilçesinde yaşayan annesi Arife ve babası Tezcan Dinçer ile ailesine de acı haberi yetkililer sağlık ekipleri eşliğinde verdi. Şehidin kardeşi Oktay Dinçer’i Kaymakam Altuğ Çağlar teselli etti. Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu da aileye taziyelerini sundu.
‘7 şehit verdik, 700 teröristi öldüreceğiz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Beştepe’de düzenlenen programda, Batman’daki hain saldırıya değinirken, şu mesajı verdi: Batman’da 7 askerimizin şehadetini anmadan geçemeyeceğim. Şehitlerimizin gazilerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız. Bu gelişmeler düşmanımıza karşı kinimizi daha da artırmaktadır. Terörle mücadelemizi hiç aksatmadan kararlılıkla sürdüreceğiz. Erdoğan, dün akşam TRT World Forumda soruları yanıtladı, 7 şehitle ilgili soruya, “7 Mehmedimiz bugün şehit oldu ama duracak mıyız? Durmayacağız. Onlar bizden 7 şehit alacak biz onlardan 700 tane teröristi öldüreceğiz. Üzerine üzerine gideceğiz. Kesinlikle durmak yok” yanıtını verdi.
ABD Büyükelçiliği: Yanınızdayız...
Batman’da şehit olan 8 askerle ilgili ABD Büyükelçiliği’nden açıklama yapıldı. ABD Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Batman’da meydana gelen acımasız saldırıyı kınıyoruz ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına en derin başsağlığı dileklerimizi gönderiyoruz. PKK teröristleri saldırılarına son vermelidir. Terörle mücadelede müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız.”

Haberin Devamı