Gazete Vatan Logo

Yola ‘ortaksız’ çıkmayacak!

Yatırıma devam sinyali verdiler

Yola ‘ortaksız’ çıkmayacak!

Altınyıldız Fabrikası’nı Fer Yapı ile İstwest projesine dönüştüren Boyner, gayrimenkulde yatırıma devam edecek. Cem Boyner, iyi ortakları olmadan proje yapmayacaklarını söyledi.

Basın Ekpres Yolu üzerindeki Altınyıldız Fabrikası’nı Fer Yapı ortaklığıyla İstwest projesine dönüştüren ve projeyi tamamlayan Boyner Holding, gayrimenkul sektöründe yatırıma devam edeceklerinin sinyalini verdi. İstwest projesinin ilk gayrimenkul işleri olduğunu hatırlatan Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, “İstwest, ağzımızda güzel bir tat bıraktı ve hem finansal açıdan hem de prestij açısından memnun kaldık” dedi.

Maraton koşusu

İyi bir ortaklık, iyi bir lokasyon ve iyi bir proje 3’lü formulünü yine bulurlarsa gayrimenkul yatırımına devam edeceklerini ifade eden Boyner, “Fer Yapı gibi bir ortağımız olmadan gayrimenkul sektörüyle asla ilgilenmeyiz” diyerek, bu alanda tek başlarına hareket etmeyecekleri mesajını verdi. Bunun nedeni ise Boyner’in perakende sektöründen alışık olduğu ‘hız’ın, gayrimenkulde olmaması. Cem Boyner, bu karşılaştırmayı inşaatı maratona, perakendeyi 100 metre koşusuna benzeterek yaptı. Boyner, “Perakende de her akşam hesabımızı görürüz, ancak gayrimenkul çok uzun bir süreç. 3-4 yıllık bir çaba gerektiriyor” dedi.

Fer Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova da İstwest’in son durumuyla ilgili bilgi verdi. Projede yaşamın başladığını belirten Kumova, şunları söyledi:


Teslimler yapılıyor

“Projede 990 daire yer alıyor. Dairelerin 908 adetini sattık. Teslimleri yapıyoruz, 70 aile yaşama başladı. 400’e yakın aile de taşınmak için yarıyıl tatilini bekliyor. Projeden ilk ev alanlar ortalama yüzde 60 kazandı. Metrekare fiyatı 5 bin TL bandını aştı. Yatırım için alım yapanlar da iyi bir kira geliri elde edecek. Stüdyo daireler 1.500 TL, 1+1 daireler 1.800 TL, 2+1 daireler 2 bin 400 TL, 3+1 daireler ise 3 bin 500 TL’den kiralanıyor.”

20 yıl vade

Kumova, kalan son 100 daire için 20 yıl vadelendirme yaptıklarını ve bu sürenin Türkiye’de ilk kez uygulandığını ifade ederek, “Bu oranlarla iki haftada 20 daire satışı gerçekleştirdik” dedi.

Boyner, taksit sınırına ‘soğuk’ bakıyor

CEM Boyner, hükümetin kredi kartlarına getirmeyi planladığı taksit sınırlandırmasıyla ilgili olarak, “Bunu fevkalede soğuk karşılıyoruz. İnsanlar, cep telefonu, elbise, pantolon, bisikleti kullanmak için alıyor, yatırım yapmak için almıyor. Perakende müşterileri arasıdna kredi kartı borçlanma bütçesine dikkat eden kesim çok daha fazla” diye konuştu. Cem Boyner, yeni projelerinde özel sektör ile işbirliği içinde olacaklarını belirterek, “Ortağımız Fer Yapı da devlet-kamu işlerine mesafeli yaklaşıyor. Bizim grup olarak bir prensibimiz var. Devletle hiçbir alım-satım işi yapmayız, devletle çalışmayız” dedi.

Haberin Devamı