Gazete Vatan Logo

YÖKDİL, pazar günü 41 ilde uygulanacak! YÖKDİL hangi illerde uygulanacak?

ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı’nın hangi iller yapılacağını duyurdu. Bu yıl ilk kez ÖSYM tarafından düzenlenecek olan YÖKDİL hangi illerde uygulanacak?

YÖKDİL, pazar günü 41 ilde uygulanacak! YÖKDİL hangi illerde uygulanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı, 3 Kasım Pazar günü 41 il, 47 sınav merkezinde yapılacak. Peki bu yıl ilk kez ÖSYM tarafından düzenlenecek YÖKDİL hangi illerde uygulanacak?

Daha önce Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) koordinasyonunda Anadolu ve Ankara Üniversitelerince düzenlenen YÖKDİL'in, sonbahar döneminden itibaren ÖSYM tarafından uygulanmasına karar verilmişti.

YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN?

Bu kapsamda YÖKDİL, 3 Kasım Pazar günü 41 il, 47 sınav merkezinde uygulanacak.

Saat 10.15'te başlayacak ve 3 saat (180 dakika) sürecek YÖKDİL, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça dillerinde yapılacak.

Adaylar, bir dönemde sadece bir yabancı dil ve alandan sınava girebilecek. Sınav sonuçları, Yükseköğretim Kurulu ve kurumları ile geçerliliği kendi mevzuatlarında kabul edilmiş diğer kurum ve kuruluşları tarafından aranan yabancı dil koşulunun sağlandığını belgelendirmek amacıyla kullanılabilecek.

Haberin Devamı

Sınav sonuçları, sınavın gerçekleştirildiği tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak.

YÖKDİL HANGİ İLLERDE UYGULANACAK?

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Niğde, Sakarya, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Şanlıurfa, Van, Zonguldak, Kırıkkale.

Adres ilinde sınav yapılan adaylar, 1. Sınav Merkezi Tercihi alanına kendi adres ilini, 2. Sınav Merkezi Tercihi alanına ise sistem tarafından izin verilen sınav merkezlerinden birini yazacaklardır. Adres ilinde sınav yapılmayan adaylar, bu alanlara sistem tarafından izin verilen sınav merkezlerini yazacaklardır. Bunun dışında bir tercihte bulunulamaz.

KILAVUZ DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN