Gazete Vatan Logo

YÖKDİL başvuruları bugün başladı! 2018 YÖKDİL sonbahar dönemi sınav kılavuzu

YÖKDİL başvuruları bugün başladı. Merak edilen 2018 YÖKDİL sonbahar dönemi sınav kılavuzu da yayınlandı. Peki YÖKDİL sınavı ne zaman gerçekleşecek? Başvuru şartları nelerdir? İşte merak edilen tüm bilgiler...

YÖKDİL başvuruları bugün başladı! 2018 YÖKDİL sonbahar dönemi sınav kılavuzu

YÖKDİL sınavının ne zaman yapılacağı belli oldu. 2018 yılı YÖKDİL sonbahar dönemi sınav kılavuzu yayınlandı. Başvurular ise bugün itibariyle yapılabilecek.

2018 YÖKDİL SONBAHAR DÖNEMİ SINAV KILAVUZU

YÖKDİL BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN?
Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), beşinci Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınavının, 22 Eylül Cumartesi günü saat 14.00'te, tek oturum halinde yapılacağı bildirildi.
YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre sınav başvuruları 8-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında alınacak.
Sınav İngilizce dilinden Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinden ise Sosyal Bilimler alanında yapılacak.
Başvuru bilgilerine "http://yokdil.yok.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek.
BAŞVURU NASIL YAPILIR?
Sınav başvuruları elektronik ortamda yokdil.yok.gov.tr internet adresi üzerinden, aynı adreste yayımlanan sınav takviminde belirtilen başvuru süresi içinde yapılacaktır. Adaylara sınava girmek istedikleri alanı ve dili, sınav başvurusu esnasında seçecektir.
Sınav başvuru adımlarını tamamlamayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve bu adaylar için “Sınav Giriş Belgesi” düzenlenmeyecektir.
Başvuru esnasında, son 6 (altı) ay içerisinde çekilmiş bir vesikalık fotoğrafın sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Söz konusu fotoğrafın, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden ve yüzü açık olarak çekilmiş olması gerekmektedir. Sınav günü kimlik doğrulamasında önemli rol oynayacak fotoğraftaki saç, bıyık, makyaj gibi görünüm özelliklerinde bir değişiklik bulunmamalıdır. Sınav günü sınav görevlilerinin, adayın fotoğrafından kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde adayı sınava almayabileceği veya sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.
SINAV BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?
Sınav başvuru ücreti, başvuru işleminin son adımında kredi/banka kartı ile ödenecektir. Sınav başvuru ücreti 85 (seksen beş) TL’dir.
SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100]
formülü kullanılacaktır.
Sınav sonuçları yokdil.yok.gov.tr adresinden açıklanacaktır.

Haberin Devamı