Gazete Vatan Logo

YÖKDİL 2 sonuçları 2021! YÖKDİL sonuçları ne zaman belli olacak, ÖSYM tarih açıkladı mı?

YÖKDİL 2 sınavına giren adaylar, 2 haftadır sonuçların açıklanacağı tarihi bekliyor. ÖSYM 29 Ağustos’ta yapılan sınav ile ilgili merak edilen tarihi açıkladı. Peki, YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte YÖKDİL 2 sonuçları 2021 tarihi…

YÖKDİL 2 sonuçları 2021! YÖKDİL sonuçları ne zaman belli olacak, ÖSYM tarih açıkladı mı?

YÖKDİL’in ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. 47 sınav merkezinde İngilizcede fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanları ile Arapçada sadece sosyal bilimler alanında gerçekleşen sınavın sonuçları için gözler ÖSYM’ye çevrilmişti. Peki, YÖKDİL sonuçları ne zaman belli olacak, açıklanacak? YÖKDİL 2 sonuçları

YÖKDİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YÖKDİL sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından verilen bilgiye göre 21.09.2021 tarihinde açıklanacak.

Cevap kâğıtları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden sınav puanları hesaplanacaktır.

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Haberin Devamı

Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, Merkezimize resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden alabilirler.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

Haberin Devamı