Gazete Vatan Logo

YÖKDİL 2. sınav ne zaman yapılacak?

YÖKDİL sınavının ikincisinin ne zaman yapılacağı merakla bekleniyor. YÖK Başkanı'ndan 2. YÖKDİL sınavıyla ilgili açıklama geldi. YÖKDİL sınavına girecek olan kişiler için başvuru bugün itibariyle başladı. İşte ayrıntılar...

YÖKDİL 2. sınav ne zaman yapılacak?

YÖK Başkanı Yekta Saraç Twitter hesabından 2. YÖKDİL sınavı için açıklamada bulundu. Açıklamaya göre YÖKDİL sınavının ikincisi 9 Temmuz'da yapılacak. YÖKDİL sınav başvuruları ise 30 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Başvurular "yokdil.yok.gov.tr" adresinden yapılacak.

YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın YÖKDİL sınav açıklaması:

"Sınav başvuruları bugünden itibaren 9 Haziran'a kadar "yokdil.yok.gov.tr" internet adresi üzerinden alınacak. Sınav fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında gerçekleştirilecek ve ilk kez İngilizce'ye ek olarak Arapça, Almanca ve Fransızca dillerinde de yapılacak.

YÖKDİL Sınavı'na, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilecek."

YÖKDİL SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIR?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılıp, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmemektedir. Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilmektedir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilmektedir. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) * 100] formülü kullanılmaktadır. YÖKDİL Sınav sonuçları yokdil.yok.gov.tr adresinden açıklanmaktadır.

Haberin Devamı