Gazete Vatan Logo

YÖK toplantısı ne zaman, bugün mü? YÖK Başkanı rektörlerle bir araya gelecek!

YÖK toplantısı üniversitelerin akıbetini merak edenler tarafından sorgulanıyor. YÖK toplantısı ne zaman? sorusuna yanıt aranıyor. İşte detaylar...

YÖK toplantısı ne zaman, bugün mü? YÖK Başkanı rektörlerle bir araya gelecek!

2021-2022 eğitim ve öğretim yılında üniversitelerde uygulanacak eğitime ilişkin karşılıklı istişarelerin yapılacağı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) toplantısı, üniversiteler için hangi kararların çıkacağını merak eden öğrenciler tarafından merak ediliyor. Peki, YÖK toplantısı ne zaman, bugün mü?

YÖK toplantısı ne zaman?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, bugün rektörlerle bir araya gelecek.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü Tunçalp Özgen Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek toplantıda, YÖK'ün geleceğe dair yeni vizyonunu paylaşacak Prof. Dr. Özvar, akademik yeni yıl öncesi rektörlere hitap edecek.

YÖK ne zaman kuruldu?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 1982 Anayasası'nın 131. maddesi esasında; "Yükseköğretim kurumlarının öğretimini planlamak, düzenlemek, yönetmek, denetlemek, yükseköğretim kurumlarındaki eğitim-öğretim ve bilimsel araştırma faaliyetlerini yönlendirmek bu kurumların kanunda belirtilen amaç ve ilkeler doğrultusunda kurulmasını, geliştirmesini ve üniversitelere tahsis edilen kaynakların etkili bir biçimde kullanılmasını sağlamak ve öğretim elemanlarının yetiştirilmesi için planlama yapmak maksadı ile" kurulmuş olan kurum. Anayasa'ya göre; Kurulun teşkilatı, görev, yetki, sorumluluğu ve çalışma esasları kanunla düzenlenir.

Haberin Devamı

Söz konusu kanun 1981'de çıkarılan 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'dur.

Bu kanuna göre Yükseköğretim, akademik, kurumsal ve idari yönden yeniden yapılanmamıştır. Kanunla Türkiye'deki tüm yükseköğretim kurumları Yükseköğretim Kurulu (YÖK) çatısı altında toplanmış, akademiler üniversitelere, eğitim enstitüleri eğitim fakültelerine dönüştürülmüş ve konservatuvarlar ile meslek yüksekokulları üniversitelere bağlanmıştır. Böylece, söz konusu kanun hükümleri ve Anayasa'nın 130. ve 131. maddeleriyle kendisine verilen görev ve yetkiler çerçevesinde özerkliğe ve kamu tüzel kişiliğine sahip bir kuruluş olan Yükseköğretim Kurulu, tüm yükseköğretimden sorumlu tek kuruluş haline gelmiştir