Gazete Vatan Logo

YÖK, kodlama/yazılım eğitimi başlatıyor

YÖK, İŞKUR ve üniversiteler işbirliğiyle gençlere kodlama/yazılım eğitimi başlatılıyor. Proje, genç işsizliğin azaltılmasında önemli rol oynayacak.

YÖK, kodlama/yazılım eğitimi başlatıyor

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) İŞKUR ve üniversiteler işbirliği ile seçimlerin hemen ardından gençlere kodlama ve yazılım eğitimleri başlatılacağını söyledi.

Ertem TRT Haber'de yaptığı açıklamada "Bu reform genç işsizliğin azaltılmasında önemli rol oynayacak" dedi.

Genç bir nüfusa sahip Türkiye ekonomisinde her yıl yaklaşık 1 milyon yeni istihdam sağlanamaması halinde işsizlik oranlarında artış yaşanıyor. Son dönemde istihdam seferberliği KGF ve artan büyüme ile hem genç işsizlikte hem de toplam işsizlikte kayda değer bir düşüş yaşandı ancak işsizlik oranları halen çift hanede yer alıyor.

Ertem'in verdiği bilgilere göre bir üniversiteden başlayacak olan eğitimde özellikle robotik ve yapay zeka konuları ön plana çıkacak. Eğitime katılan üniversite mezunu gençlere ayrıca belli bir miktar ödeme ve sigorta da yapılacak.

Ertem seçimlerin hemen ardından başlatılacak uygulamanın önümüzdeki dönemde genişletileceğini de kaydetti.

TÜİK tarafından bugün açıklanan verilere göre işsizlik oranı Şubat, Mart ve Nisan aylarını kapsayan Mart döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 1.6 puan azalarak yüzde 10.1 seviyesinde gerçekleşti.

Haberin Devamı

Verilere göre, tarım dışı işsizlik oranı geçen yıla göre 1.8 puanlık azalış ile yüzde 11.9 olarak tahmin edilirken, 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı 3.7 puanlık azalış ile yüzde 10.3 oldu.