Gazete Vatan Logo

Yok böyle aşk!

14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde Çırağan Palace Kempinski, ‘Yok böyle aşk’ dedirtecek bir kutlama paketi sunuyor. Otelin Sultan Süiti’nde Sevgililer Günü paketi KDV hariç 30 bin euro. KDV dahil edildiğinde fatura 35 bin 400 euroyu buluyor.

Yok böyle aşk!

Şubat ayının 14’ünde kutlanan Sevgililer Günü sadece dünyada değil Türkiye’de de yoğun biçimde kutlanıyor. Çiçekten mücevhere, yemekten giyime her sektöre bayram ettiren Sevgililer Günü, ciroların katlandığı gün olduğu için dört gözle bekleniyor. Sevgililer Günü öncesinde çiçek satışları 5 kat, gül satışları 10 kat artarken tüm sektörlerde ciro artışı yüzde 20 ila 80 arasında değişiyor.

Hal böyle olunca çiçekçiden otellere herkes cazip kampanyalar düzenliyor. Ancak bu yıl Çırağan Kempinski Palace’ın hazırladığı Sultan Süiti paketi alışıldık tüm kampanyaların önüne geçecek gibi görünüyor. Zira “Sultanlara Layık Ultra Lüks Sevgililer Günü Paketi” sloganıyla hazırlanan paket, içeriğinden çok fiyatıyla dudak uçuklatıyor. Misafirlere özel kahyaların hizmet edeceği ve sınırsız minibar kullanımının dahil olduğu, lüks araçlarla gidiş dönüş transferlerin yapıldığı 1 gecelik paketin KDV hariç fiyatı 30 bin euro. KDV dahil edildiğinde fatura 35 bin 400 euroyu buluyor.

Krallar ve yıldızların tercih ettiği süit

Haberin Devamı

Çırağan’daki Sultan Süiti, 375 metrekare genişliğinde. 180 derece tam Boğaz manzarasına sahip Avrupa’nın en geniş süitlerinden biri. Ana ve misafir yatak odası olmak üzere iki odası var.

Ebeveyn banyosunda yağmur duş ve buhar banyosu bulunuyor. Tüm bataryalar altın kaplama ve Swarovski kristallerden oluşuyor. İçinde el yapımı mermer hamam var.

Tüm ışıklandırma ve TV sistemi uzaktan kumanda ile kontrol ediliyor. Ana yatak odasının yataklarının sertliği ayarlanabiliyor.

Süitte daha önce 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Prens Charles, İspanya Kralı Juan Carlos, Ürdün Kralı Hüseyin, ABD eski Başkanı Bill Clinton’ın yanı sıra Liza Minelli, Liz Hurley, Uma Thurman gibi Hollywood yıldızları, Oprah Winfrey, Luciano Pavarotti ve modacı Giorgio Armani gibi isimler kaldı.

Ultra lüks şarap ve masaj var

Sultan Süiti’nde Sevgililer Günü’ne özel, misafirlerin damak zevkine göre hazırlanan yemeklere 1 şişe ultra lüks şarap eşlik edecek. Odada çiftlere özel masaj keyfi, üzerine gül yaprakları serpiştirilmiş konforlu yatak ve Sultan Süiti’nin içi güllerle doldurulmuş el yapımı mermer küveti gecenin romantizmini artırmayı vaat ediyor. Çırağan’da daha uygun paket arayanlar için de seçenek var. Tuğra Restoran’da şişte ıstakozlu yemek KDV dahil 2 kişi için 800 TL. İki kişilik yemek ve süitlerde konaklama paketinin fiyatı ise KDV dahil 7 bin TL.

Haberin Devamı

Hem anneler hem babalar gününü geçiyor

2013 yılında Sevgililer Günü için 1 milyar TL olan harcama 2014’te 1.6 milyar TL civarında gerçekleşti. 2015’te 1.8 milyar milyar TL’yi bulan harcamaların bu yıl 2 milyar TL’yi aşması öngörülüyor. Sevgililer Günü, bu rakamlarla hem Anneler Günü’nü hem Babalar Günü’nü geçiyor. Anneler için 1.2 milyar TL civarında harcanırken okul tatili ve babalar günü birleştiğinden harcama 1.5 milyar TL’yi buluyor.