Gazete Vatan Logo

YÖK bildiriye karşı adım attı

YÖK Genel Kurulu toplantı yaptı ve bildiriye imza atan akademisyenleri “teröre destek vermekle” suçladı...

YÖK bildiriye karşı adım attı

Yükseköğretim Genel Kurulu, barış çağrısı yapılan “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriye yönelik toplantı yaptı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bir grup akademisyen tarafından yayımlanan devletimizin, Güneydoğu’da sürmekte olan teröre karşı mücadelesini ‘katliam ve kıyım’ olarak niteleyen bildiri, tüm akademi camiasını zan altında bırakmaktadır. Teröre destek veren kişinin mesleği ve statüsü hiçbir demokratik ülkede kişiye imtiyaz sağlamaz, teröre destekçiliği hiçbir şekilde hafife alınamaz.”

“Bildirinin teröre destek verdiğini” ileri sürülen YÖK açıklamasında, “bunun akademik özgürlük ile bağdaştırılamayacağı” da savunarak, şöyle devam edildi: “Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak devletin en temel görevidir. Bu bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacaktır. Rektörlerimiz ve Üniversitelerarası Kurul ile bu konuyu görüşmek üzere toplanacağız.”

Rektörlerle görüşecek

YÖK Başkanı Yekta Saraç, terör olayları nedeniyle eğitim-öğretim faaliyetlerindeki sorunları görüşmek üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki üniversitelerin rektörleriyle gelecek hafta bir araya gelecek. Toplantıya İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın da katılması bekleniyor.

Haberin Devamı