Gazete Vatan Logo

YÖK atlas tercih robotu nedir? ÖSYM başarı sıralamalarını yayınladı!

YÖK atlas tercih robotu nedir? Sorusunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz. Üniversite tercihlerinin başlamasına sayılı günler kala heyecan dorukta. ÖSYM son 3 yılın başarı sıralamalarını da adayların erişimine açtı.

YÖK atlas tercih robotu nedir? ÖSYM başarı sıralamalarını yayınladı!

2018 üniversite tercihleri 7-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Milyonlarca kişi YÖK atlas tercih robotu hakkında bilgileri merak ediyor. Diğer yandan ÖSYM, YKS hakkında kılavuzlar yayınlamaya devam ediyor. İşte ayrıntılar...

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NEDİR?

Bu yazılım, üniversite adaylarının, üniversite ve meslek tercihi yaparken daha bilinçli tercihler yapabilmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Yazılım bir “tercih robotu” değildir. Sadece YÖK tarafından derlenebilecek/paylaşılabilecek işlenmiş verilerin yer aldığı seçkin ve güvenilir referans kaynaktır.

“Üniversite Seç” kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesini görebilirsiniz. Detayları görmek için programın üstüne tıklayabilirsiniz.

“Program Seç” kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz. Detaylarını görmek istediğiniz program için üniversitesinin üzerini tıklayabilirsiniz.

SON ÜÇ YILIN BAŞARI SIRALAMASI

Haberin Devamı

ÖSYM 2015-2016-2017 BAŞARI SIRALAMALARINI AÇIKLADI
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), son 3 yılda üniversite programlarına en az puanla yerleşen adayların başarı sıralamaları açıklandı.
ÖSYM'nin internet sitesinden, 7 Ağustos'ta başlayacak 2018-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemleri için adaylara yardımcı olmak amacıyla yükseköğretim programlarına 2015, 2016, 2017 yıllarında en küçük puanla yerleşen adayın başarı sıralamalarına ilişkin duyuru yayımlandı.
2018-YKS'de yer alan yükseköğretim programlarına 2015, 2016 ve 2017 yıllarında en düşük puanla yerleşen adayın yaklaşık başarı sırasını gösteren tablolara "osym.gov.tr" internet adresinden erişilebilecek.
Adaylardan, bu bilgilerden yararlanırken 2018'de sınav sisteminin değiştiğini göz önünde bulundurmaları da istendi.