Gazete Vatan Logo

Yoğunluktan Günlük İşlerinize Vakit Kalmıyor mu?

Tüm ihtiyaçlarına koşacak bir yardımcıya ihtiyacınız varsa, Alfred'ler sizin için hazır.

Editörümüz Bengü Öner; "Hayatı kolaylaştırmak" misyonuyla yola çıkan Alfred Concierge Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Dumlu ile şirketin hizmetleri ve Türkiye'de concierge hizmetlerinin nasıl yapıldığıyla ilgili konuştu.

İsmini Batman'in uşağı Alfred'den alan şirkette çağırdığınız her yardımcının adı da Alfred. Amaçları herkesin, birim fiyatları sanılandan düşük olan concierge hizmetlerinden yararlanabilmesi ve Batman gibi yaşayabilmesi.

Residence Hizmetlerinin yanı sıra bireysel hizmetlere de cevap veren Alfred Concierge'i; Genel Müdür Mehmet Dumlu'nun ağzından dinleyelim...

Bengü Öner: Concierge hizmetleri Türkiye'nin henüz çok samimi olmadığı hizmetler. Biraz ne olduğundan, kapsamından bahsedebilir misiniz?

Mehmet Dumlu: Concierge aslında hayatımıza 5 yıldızlı otellerle giren bir kavram. Restaurant tavsiyesi, etkinlikler, alışveriş mekanı tavsiyeleri vs ile hayatımıza girdi. Fakat günlük hayatımızda bizim uyguladığımız bundan tamamen farklı. Biz "İnsanların hayatına dokunmayı" hedefliyoruz. Bunu da tek bir cümleyle tanımlıyoruz. Concierge: "İnsanların hayatını kolaylaştırmaktır."

Haberin Devamı

Bengü Öner: Concierge hizmetlerinin dünyadaki durumu nasıl şu an?

Mehmet Dumlu: Concierge hizmetlerinin kaynağı Amerika, en iyi yapıldığı yer de orası, Zaten metropol kültürüyle gelişen bir sitem. New York gibi, Chicago gibi Los Angeles gibi kalabalık kentlerde ihtiyaç sonucu ortaya çıkmış bir sektör. İş hayatı yoğun çünkü. İnsanların gündelik işlerine vakit bulamayıp, bu iş için bir yardım alması durumu. Bizde daha yeni bir sektör.

Bengü Öner: Peki sizin farkınız nedir bu alanda?

Mehmet Dumlu: Alfred'in farkı, bunu insanlara dokunarak yapıyor olmamız. Doğrudan insanların hayatına dokunarak hizmet veriyoruz çünkü biz sahadayız. İnsanbul'da 7 tane AVM'de hizmet veriyoruz. Kapıdaki valesinden, concierge deskiyle birlikte hizmet sunuyoruz. Bizim kültürümüz de buna daha elverişli aslında çünkü biz ön ödemeli şeyleri çok fazla sevmiyoruz. Kullanmadığımız hizmetin karşılığını vermek istemiyoruz. Kullandığımız hizmetin karşılığını almak daha memnun ediyor.

Haberin Devamı

Biz, farkımızı hizmetimizle gösterdiğimiz için çalıştığımız Residence'ta ihtiyaçlara göre hizmetimizi yönlendirebiliyoruz. Mesela Trump Tower'da hizmetimiz başka, Ulus Savoy'da daha başka. Hedef kitlemize göre bunu şekillendiriyoruz. Yaşayan insanlara ve yönetimlere göre hizmet belirliyoruz. Bizim bir paketle yaklaşma gibi bir durumumuz yok.

Kullandığın Kadar Öde Sistemi

Bengü Öner: Peki bu memnuniyet için nasıl bir sistem kurdunuz?

Mehmet Dumlu: Tüm bunlar için "Kullandığın kadar öde!" sistemini uyguluyoruz. Bireysel hizmetlerimizde bu şekilde. Residence'larda ise bu hizmet aidata yansıyor. Fakat biz işi sahiplendiğimizde hizmetin kalitesi yükseliyor.

Bengü Öner: Hizmetlerine neler dahil?

Mehmet Dumlu: Residence hizmetlerimiz 24 saat sürüyor. Kalite standardı yüksek. Yabancı dil bilen çalışanlar, kapıda vale, yabancı ya da yerli konuklarınızı karşılayacak sizin için organize olacak yardımcılar mevcut. Tecrübeli elemanlar ile ulaşım desteği, alışveriş desteği, herhangi bir bilet almak istediğinizde bile sizin için zaman yaratan ve hayatınızı kolaylaştıran Alfred'ler mevcut. Gecenin köründe ya da sabah erkenden yapılması gereken bir işle sizin yerinize ilgileniyoruz.

Haberin Devamı

Bengü Öner: Çok ilginç istekler geliyor mu? Ya da reddettiğiniz teklifler oluyor mu?

Mehmet Dumlu: Evet mesela geçen gün bir müşterimiz eşine aldığı arabanın paketlenmesini istemişti. Ama kanuna ve ahlaka aykırı olamayan her hizmeti veriyoruz.

Bengü Öner: Neden böyle bir iş yapıyorsunuz?

Mehmet Dumlu: Bir insan için en önemli yer, yaşadığı yer. Artık her şeyin aynı olduğu bir dünyada fark yaratmanın tek yolu verilen hizmet. Biz de insanların yoğunluk içerisinden sıyrılıp ailesiyle, sevdikleriyle ya da başka işleriyle uğraşırken onlara yardım ederek, onlar adına bazı işleri halletmek için çalışıyoruz.

Bengü Öner: AVM ve Residence dışındaki hizmetleriniz nasıl? Bireysel hizmetlerinize neler giriyor?

Mehmet Dumlu: Tabi ki bireysel hizmetlerimiz de var. Alfred Concierge hizmetlerini arayan herkes hizmetlerimizden yararlanabilir. Aracını servise gönderebilir, özel şoför, araç isteyebilir, bilet aldırabilir, temizlik firması ayarlamamızı isteyebilir. Bunların hepsinde "kullandığın kadar öde" sisteminden yararlanılabilir.

Haberin Devamı

Bengü Öner: Peki firmanızın isminin nereden geldiğini öğrenebilir miyiz? Ben ilk duyduğumda çok etkilenmiştim.

Mehmet Dumlu: Tabi. Firmamızın ismi, Batman'in uşağı Alfred Pennyworth'den geliyor. Yani Batman tüm kahramanlıkları yaparken geri planda tüm işleri halleden kişi. Markanın çıkış noktası bu, çünkü o mantıkla hareket ediyoruz. Bazı angarya işleri karşılamak için size yardım edecek insanlar olması. Üstelik siz kendi isteğinize göre şekillendiriyorsunuz.

Her şey 10 TL

Bengü Öner: Peki concierge hizmetlerinden biraz lüksü çağrıştırdığı için uzak duruluyor. Sizde bu hizmetlerin bedeli ne kadar?

Mehmet Dumlu: Bizde AVM hizmetleri için "Her şey 10 TL" Vale hizmetlerimiz 15 TL, onun haricindeki tüm hizmetlerimiz 10 TL. Vestiyer, paket taşıma, uçak bileti aldırma vs hepsi 10 TL.

Residence hizmetlerimizde de, yaşadığınız Residence için ödediğiniz aidata sadece 80-100 TL civarı bir farkla Alfred Concierge hizmetlerinden yararlanabiliyorsunuz.

Bir de bulunduğunuz yere gelen bir concierge hizmeti var. Çocuğunuzu alıp okula bırakıyoruz, sizin istediğiniz bir ürünü temin edip size getiriyoruz. Bunlar için de hizmet bedellerimiz var. Mesela aracınız için muayene ve kontrol hizmetimiz 150 TL.

Bengü Öner: Şu an hangi Residence ve AVM'ler ile çalışıyorsunuz?

Mehmet Dumlu: 7 tane AVM müşterimiz var şu an. Bunlar Kanyon, Cevahir, Metrocity, Safir İstanbul, Meydan Ümraniye, Buyaka, Carrefour İçerenköy.

Residence hizmeti olarak ise, Trump Residence, Kanyon Residence, Ulus Savoy,

Ayrıca Borusan Otomotiv ile işbirliği içindeyiz.

Bengü Öner: Kendinizi ifade etmek için neler yapıyorsunuz?

Mehmet Dumlu: Biz reklamımızı yaptığımız işle ve hizmetle yapıyoruz. Zaten memnun kalan müşterilerimizin tavsiyeleriyle adımız duyuluyor ve bu doğal ilerleme bizi de memnun ediyor. Çünkü amacımız yaptığımız işe değer katmak ve dediğimiz gibi insan hayatını kolaylaştırmak.

Alfred Concierge İletişim Bilgileri:

Tel:444 8 253

Web: www.alfred.com.tr/