Gazete Vatan Logo

Yoğun bakımdaki anne mucizesi

Mersin'de üzerine tiner dökülüp yakılan Doğan Dişçi ecelle pençeleşiyor

MERSİN'de tartıştığı kişilerin üzerine tiner döküp yaktığı 18 yaşındaki Doğan Dişçi, 2 yaşından beri görmediği annesine, yoğun bakım tedavisi gördüğü Gaziantep Yanık Merkezi'nde kavuştu. Anne ile vücudunun her yeri sarılı olan oğlunun, 16 yıl sonra birbirine kavuşup, sarılmaları, sağlık görevlilerini de duygulandırdı.

Annesi kendisi 2 yaşındayken aşırı geçimsizlik nedeniyle evi terk eden Doğan Dişçi, 10 yıl önce babası Türkay'ı da kaybetti. Mersin'de amcası Necmettin Dişçi ile birlikte kalan Doğan Dişçi, 26 Nisan'da Yenipazar Mahallesi'nde bir grup gençle tartıştı. Tartışma sırasında gruptaki bir kişi Dişçi'nin üzerine tiner döküp, ateşe verdi. Alevler içinde kalan Dişçi, ağır yaralandı. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen, buradan da önce Adana Devlet Hastanesi'ne, ardından Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne sevkedilen Dişçi, hastanenin Yanık Merkezi'nde yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

HASTANENİN HAFİYELERİ

Hastane yönetimi, kendilerine `Kimsesi yok' denilen Dişçi'ye manevi destek de olması amacıyla yakınına ulaşmaya çalıştı. Hastane bünyesinde sosyal hizmetlerden sorumlu uzmanlar Dişçi'nin babasının 10 yıl önce öldüğünü, annesinin de 16 yıl önce evi terk ettiğini belirledi.

Mersin'de Dişçi'nin yanında kaldığı amcasına ulaşan ekip, onun verdiği bilgilerle diğer akrabalarını buldu. Alınan bilgilerden yola çıkan ekip, yıllar önce evi terk edip yakınlarının yanına giden, ancak, resmen boşanmayan anne 65 yaşındaki Gülçin Dişçi'yi, Ankara'da buldu. Ulus'ta bir apartmanda kapıcılık yaptığı saptanan Gülçin Dişçi'ye, oğlunun durumu anlatıldı.

KOLLARINI ANNESİNE KALDIRDI
Hemen Gaziantep'e gelen Gülçin Dişçi, evini terk ettiğinde 2 yaşında olan oğluna doktorlar sayesinde 16 yıl sonra yoğun bakımda kavuştu.

Vücudunun büyük bölümü yanık içinde bulunan Doğan Dişçi, "Yavrum seninle burada mı kavuşacaktık?" diye ağlayan kadının annesi olduğunu öğrenince gözyaşlarına hakim olamadı. Konuşamayan, hareket edemeyen, gözünden yaş akan Doğan Dişçi, kollarını annesine sarılmak için kaldırdı. Bu halde birbirlerine sarılan anne- oğul, sağlık görevlilerini de duygulandırdı. Oğluna, "Seni bir daha bırakmayacağım" diyerek ağlayan anne Dişçi, "16 yıl önce eşim Türkay Dişçi ile geçinemediğimiz için ayrıldık. Ben Ankara'ya yakınlarımın yanına taşındım. Ayrıldığımda tek çocuğum vardı, babasından istedim, vermediler, çocuğumu bana göstermediler. 10 yıl önce babası vefat edince, Doğan'ı amcası Necmettin'in yanına verdiler. Yine oğlumu istedim, yine alamadım. Olayı duyunca hemen hastaneye geldim. Oğlumun bir an önce iyileşmesi için dua ediyorum. Bir daha onu hayatımın sonuna kadar bırakmayacağım" dedi.

ANNE MUCİZESİ

Doğan Dişçi'nin her yeri sarılı olmasına rağmen, kollarını kaldırıp, annesine sarılmasını `Mucize. Anneye kavuşma nedeniyle kazanılan manevi güç' olarak nitelendiren Gaziantep Yanık Merkezi Sorumlusu Op. Dr. Ahmet Erkılıç, şunları söyledi:

"Doğan'ın başından aşağı dökülen tinerin onu bu hale getirdiğini öğrendik. Hayati tehlikesi devam eden Doğan'ın kafası, yüzü, boynu, kolları, göğsü ve bacaklarının büyük bir bölümü tamamen yanmış. İç organları da büyük hasar görmüş. Yaşaması mucizeye bağlı. Bu nedenle Doğan'ın yakınlarına ulaşmaya çalıştık. Uzun aramalarımız sonucu annesine ulaştık. 16 yıldır anne hasreti çeken Doğan, annesini görünce mucize eseri reaksiyon gösterdi. Bu da hastanın iyileşmesinde etkin rol oynayabilir. Bundan sonra gelişmeleri bekleyeceğiz."

Haberin Devamı