Gazete Vatan Logo

YKS tercih robotu nedir? 2018 üniversite tercihleri ne zaman?

YKS tercih robotu nedir? 2018 üniversite tercihleri ne zaman? Sorularının yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz. Yeni yayınlanan YKS kontenjan kılavuzuna da haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte detaylar...

YKS tercih robotu nedir? 2018 üniversite tercihleri ne zaman?

YKS tercih robotu nedir? 2018 üniversite tercihleri ne zaman? Sorularının yanıtları binlerce kişi tarafından merak ediliyor ve gündemde sıkça araştırılıyor. YKs tercih işlemleri 7-14 Ağustos 2018 tarihleri arasında "https://ais.osym.gov.tr" üzerinden yapılacaktır.

YÖK ATLAS NEDİR?

YÖK'ün yayımladığı Atlas tercih robotu, ÖSYS ile öğrenci alan lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine ulaşmada kolaylık sağlıyor.
Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan "Puan Türü Seçin" alanını doldurduktan sonra kolayca görüntülenebilecek.
Adaylar,2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. ‘Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü’ mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalıdır.

Haberin Devamı