Gazete Vatan Logo

YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda YKS sonuçlarının 31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacak.

Sınava giren adaylar tarafından merakla beklenen YKS sonuçları, 31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacak. Adaylar, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine aday şifresi ve T.C. kimlik numarası ile girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecekler. ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlayacağı sınav sonuçları tebliğ niteliğinde olacak ve ayrıca adayların adreslerine sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Sonuç belgesinde adayın; TYT puanı, ortaöğretim başarı puanı, yerleştirmede kullanılacak puanı ve başarı sıralaması, eğer varsa AYT ve YDT puanları ile başarı sıralamaları yer alacak. Adaylar, puanlarına ve başarı sıralamasına göre tercih listelerini oluşturacaklar.

Sonuçlar açıklandıktan sonra adaylar, tercih listelerini 7-14 Ağustos tarihleri arasında oluşturacak. ÖSYM tarafından tercih süreci başladığında, 2018 yılı tercih kılavuzu da yayınlanacak. Adaylar tercih kılavuzunu inceleyerek yükseköğretim programları arasında tercihlerini yapacaklar. Tercih listeleri oluşturulduktan sonra adaylar, puanlarına ve tercih sıralamalarına göre yükseköğretim programlarına yerleştirilecek. İlk tercih işlemi sonucunda boş kalan kontenjanlar için adaylar, ikinci defa tercih işlemi yapabilecek.

YKS tercihi yapacak olan adaylar, tercih listesine en fazla 24 program ekleyebilecek. ÖSYM tarafından tanınan 24 tercih hakkının kullanılma zorunluluğu bulunmuyor. Adaylar hedefleri doğrultusunda tercih listesini oluşturup, istenilen sayıda yükseköğretim programını listesine ekleyebilir. Tercih listesi oluşturulurken en fazla istenilen programın ilk sıraya yazılması gerekir.

Haberin Devamı