Gazete Vatan Logo

YKS sonuçları ne zaman belli olacak? 2018 üniversite sınavı tercihleri

YKS sonuçları ne zaman belli olacak? 2018 üniversite sınavı tercihleri hangi tarihte başlayacak? Sorularının yanıtları merakla gündemde araştırılıyor. Üniversite hayali kuran milyonlarca kişinin gözü ÖSYM'de... İşte ayrıntılar...

YKS sonuçları ne zaman belli olacak? 2018 üniversite sınavı tercihleri

YKS sınavının tamamlanmasının ardından şimdi de sonuçlar için gözler ÖSYM'ye çevrildi. Peki üniversite sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu mu? İşte merak edilen tüm bilgiler...

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen YKS sınavının ardından adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi merak içinde beklemeye başladı. YKS sonuçlarının açıklanacağı tarihi ÖSYM adaylara duyurdu. YKS sınav sonuçlarının ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden 31 Temmuz tarihinde açıklanması bekleniyor. Sınav sonuçları açıklandığı anda adaylar ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden sorgulama yapabilecek.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ HAKKINDA

YKS sonuçları ÖSYM tarafından 31 Temmuz’da açıklanacak. Sonuçlar açıklandıktan sonra adaylar, tercih listelerini 7-14 Ağustos tarihleri arasında oluşturacak. ÖSYM tarafından tercih süreci başladığında, 2018 yılı tercih kılavuzu da yayınlanacak. Adaylar tercih kılavuzunu inceleyerek yükseköğretim programları arasında tercihlerini yapacaklar. Tercih listeleri oluşturulduktan sonra adaylar, puanlarına ve tercih sıralamalarına göre yükseköğretim programlarına yerleştirilecek. İlk tercih işlemi sonucunda boş kalan kontenjanlar için adaylar, ikinci defa tercih işlemi yapabilecek.

Haberin Devamı

YKS tercihi yapacak olan adaylar, tercih listesine en fazla 24 program ekleyebilecek. ÖSYM tarafından tanınan 24 tercih hakkının kullanılma zorunluluğu bulunmuyor. Adaylar hedefleri doğrultusunda tercih listesini oluşturup, istenilen sayıda yükseköğretim programını listesine ekleyebilir. Tercih listesi oluşturulurken en fazla istenilen programın ilk sıraya yazılması gerekir.