Gazete Vatan Logo

YKS ne zaman yapılacak? Sınava gireceklerin dikkat etmesi gerekenler...

Üniversiteye giriş için bu yıl ilk defa YKS uygulanacak. Sayılı günler kala sınava girecek adaylar için ÖSYM tarafından saat uyarısı yapıldı. YKS ne zaman yapılacak? Sınava girecek adayların dikkat etmesi gerekenler nelerdir?

YKS ne zaman yapılacak? Sınava gireceklerin dikkat etmesi gerekenler...

Milyonlarca aday bu yıl ilk defa YKS’ye girecek. YGS ve LYS yerine uygulanacak olan YKS sonrasında adaylar alacakları puanlar doğrultusunda üniversite tercihlerini gerçekleştirecekler. YKS 3 oturumda yapılacak ve diğer sınavlarda olduğu gibi sınavlar arasında uzun bir süre bulunmayacak. Aynı hafta sonunda 3 oturum da gerçekleşmiş olacak. Sınava az bir süre kala uzmanlar tarafından sınava girecek adaylar için; uyku saatlerinin düzene sokulması ve cep telefonu bilgisayardan uzak durulması gerektiği tavsiyeleri yapıldı.

YKS-TYT SINAVI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

Bu yıl ilk defa düzenlenecek olan YKS 3 oturumda yapılacak. ÖSYM’nin yayınladığı takvime göre sınavların tarihleri ve süreleri;

Sınav tarihi Sınav süresi

TYT: 30 Haziran Cumartesi - 135 dakika

AYT: 1 Temmuz Pazar - 180 dakika

YDT: 1 Temmuz Pazar - 120 dakika

YKS BARAJ PUANI KAÇ OLACAK?

YKS’de uygulanacak baraj puanı TYT için 150, AYT için 180 olacak. Belirlenen baraj puanlarına ulaşamayanlar, üniversiteler için tercih işlemi yapamayacak. Tercih için baraj puanına ulaşılması gerekiyor.

Haberin Devamı

ÖSYM’DEN ADAYLARA SAAT UYARISI!

ÖSYM bu hafta sonunda gerçekleştirilecek olan sınav girecek adaylar için saat uyarısı yaptı. Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada;

TYT, AYT oturumlarına girecek adayların saat 10.00’dan sonra ve

YDT oturumuna girecek olan adayların da saat 15.30’dan sonra sınav binalarına girişlerine izin verilmeyeceği açıklandı.

SINAVA GİRECEKLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER!

30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde sınavlara girecek olan adayların bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Sınav gününde T.C. kimlik kartı ve sınav giriş belgesini bulundurmayan adaylar sınav binasına alınmayacak. Sınav giriş belgesinde belirtilen kurallara adaylar tarafından uyulması gerekir. Sınav gününde gerekli kimlik ve güvenlik işlemlerinin zamanında tamamlanabilmesi için sınav başlangıç saatinden en az 1 saat önce sınav binası önünde hazır olarak beklenilmesi gerekir.

Haberin Devamı

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sonuçları ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre 31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar, ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sorgulama yapabilecekler. Sınav sonuç belgesi ayrıca adayların adreslerine posta yolu ile gönderilmeyecektir.