Gazete Vatan Logo

YKS geç başvuru nasıl yapılır? YKS geç başvuru tarihi ve ücreti nedir?

YKS geç başvuru nasıl yapılır? YKS geç başvuru tarihi ve ücreti nedir? Sorularının yanıtları merak ediliyor ve gündemde sıkça araştırılıyor. Binlerce öğrencinin hayalini kurduğu üniversite için geçilmesi gereken YKS'ye dair tüm bilgiler haberimizde yer alıyor.

YKS geç başvuru nasıl yapılır? YKS geç başvuru tarihi ve ücreti nedir?

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan YKS için adaylara son bir şans verildi. Başvurular uzatıldı, peki YKS geç başvuru tarihi nedir? YKS geç başvuru ücreti ne kadar? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları...

YKS GEÇ BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YKS geç başvuruları bugün gerçekleştirilecek. Saat 10.00 itibariyle başlayak olan YKS başvuruları saat 23.59'a kadar devam edecek. YKS başvurusunda bulunmak isteyen adaylar ÖSYM AİS üzerinden başvuru formunu doldurduktan sonra bankaya başvuru ücretlerini yatırmaları gerekiyor.

YKS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ

YKS geç başvuru ücreti 75,00 TL, AYT sınav ücreti 75,00 TL, YDT ücreti 75,00 TL olarak duyuruldu. Sınav ücretini geç başvuru gününde ödemeyen adaylar sınava katılamayacak.

YKS 2018 NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS, üç oturumlu düzenlenecek. Sınavın birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), tüm adaylar için zorunlu olacak. Adaylar, isterlerse YKS'nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri'ne (AYT) ve YKS'nin üçüncü oturumu olan Yabancı Dil Testi'ne (YDT) girmek için de başvuru yapabilecek.

Haberin Devamı

TYT 23 Haziran 2018 Cumartesi, AYT ve YDT 24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek. Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00'dan sonra, öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.