Gazete Vatan Logo

YKS ek tercihleri nasıl yapılır? 2018 üniversite ek tercihleri

YKS ek tercih işlemleri 14 Eylül'de başladı ve 20 Eylül tarihine kadar devam edecek. 2018 üniversite tercihlerinde bir okula yerleşemeyen adaylar şanslarını ek tercihlerde deneyecek. YKS ek tercih kılavuzunu haberimizde bulabilirsiniz.

YKS ek tercihleri nasıl yapılır? 2018 üniversite ek tercihleri

YKS ek tercih işlemleri 14-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleşiyor. ÖSYM, adayları kılavuz doğrultusunda tercih yapmaları için uyardı. Üniversite ek yerleştirmeleri hakkında tüm bilgiler haberimizde yer alıyor.

YKS EK TERCİHLER NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

2018-YKS Ek Yerleştirme Tercih Bildirimi T.C. Kimlik numarası ve şifre ile ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacaktır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.)

2018-YKS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2018-YKS merkezî yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekir.

2. Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak, yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan Tablo-3’teki ön lisans programları ile Tablo 4’teki lisans programlarını, programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecektir. Kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan programları, ilgili yerleştirme puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebileceklerdir.

Haberin Devamı

3. 2018-YKS'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabileceklerdir.

4. Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekmektedir.

TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ