Gazete Vatan Logo

YKS ek tercih başvuruları sona eriyor! Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Atsü’den tercih yapacaklara öneriler!

Üniversite hayali kuran ve YKS tercih sonuçlarında istedikleri bölüme yerleşemeyen öğrenciler yönlerini ek tercihe çevirdi. YKS tercihlerinde adaylar için ikinci şans olarak görülen “Ek yerleştirme süreci 16 Eylül 2020 Çarşamba günü başladı. Tercihler 23 Eylül 2020 Çarşamba gününe kadar yapılabilecek” İstanbul Kent Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Necmettin Atsü de YKS ek tercih başvurularının bitmesine az bir süre kala öğrencilere öneriler verirken, aileleri de aşırı yönlendirme yapmamaları noktasında uyardı.

YKS ek tercih başvuruları sona eriyor! Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Atsü’den tercih yapacaklara öneriler!

Üniversiteye girmek için YKS'de ter döken öğrenciler hayallerindeki yükseköğretim programlarına girebilmek için ikinci kez tercih yapacak. Öğrencilerin tercih döneminde dikkatli olması gerektiğini ifade eden İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Atsü, “Bu öğrencilerin hayatı için önemli bir karar. Dolayısıyla tercih noktasından çok dikkatli olmaları ve doğru karar vermeleri gerekiyor. Bu kararı verirken çok iyi düşünmek, acele etmemek gerekiyor. Okulları çok iyi tanımak gerekiyor. En önemlisi öğrenciler ne istiyorlarsa onu yapmalı. Aileler, arkadaşlar, çevre başka şeyler söylüyor olabilir. Herkes farklı şekilde yönlendirme yapıyor olabilir. Ancak o işi kendileri yapacaklar. Dolayısıyla bu kararda asıl söz sahibi kendileri. Ailelerden ricam bu aşamada çocuklarına fikir vermeleri, ama hiçbir şekilde aşırı yönlendirme yapmamaları, işi profesyonellere bırakmaları gerekiyor” diye konuştu.

Seçilecek mesleğin öğrenci için çok önemli bir karar ve hayatının dönüm noktası olduğunu hatırlatan İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Necmettin Atsü, “Meslek kararında asıl söz sahibi öğrencinin kendisi. Ortalama ömrün 80 yıl olduğunu düşünürsek öğrenciler 60 yıllık bir karar verecek. Bu kararı verirken çok iyi düşünmek, acele etmemek gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

“PROFESYONELLERDEN MUTLAKA DESTEK ALIN”

Okulları yerinde görmenin önemli olduğuna değinen Prof. Dr. Necmettin Atsü, “Mutlaka okullardan destek almak gerekiyor. Okulları yerinde görmek de önemli. Ancak koronavirüs şu süreçte elimizi kolumuzu bağladı. Ama bu bize yeni imkanlar sağladı, yeni arayışlar getirdi. İnternet üzerinden ve telefonla gerçekleştirilen görüşmelerle artık bilgi akışı sağlanabiliyor. Hatta kayıtlar bile artık online gerçekleştiriliyor. Üniversitelere gelemeyecek, gelmekten korkan öğrenci adayları bu yöntemi tercih edebilirler” dedi.

Sağlık alanında eğitim almak isteyen öğrencilerin mesleğin zorluğunu göz önünde bulundurması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Atsü, “Öncelikle mesleği sevmeliler. Bu alan iyi iş yapıyor, ön planda, çalışma garantisi var diye yapılacak meslek kesinlikle değil. Burada iç seslerini dinlemeleri gerekiyor. Bu mesleği yapamayacaklarını düşünürlerse popülaritesine kanıp meslek seçimi yapmasınlar. Koronavirüs salgını nedeniyle adlarını sıkça duyar olduk ama sağlık çalışanları her zaman ön plandaydı, bundan sonra da olacak. Ama sağlık işi gönül işidir, istemeden asla yapılamaz. Sağlıkta; Ameliyathane Hizmetleri, Elektronörofizyoloji ileTıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik gibi sağlık sektöründe vazgeçilmez bölümlerde eğitim alma şansları devam ediyor. ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı