Gazete Vatan Logo

Yitip giden canlar yürekleri dağladı

Kalleş saldırıda hayatını kaybeden 37 candan geriye kırık hikayeler ve gözü yaşlı sevenleri kaldı

Yitip giden canlar yürekleri dağladı

Oğlunu böyle güzel koklayan bir babaya...

Kızılay Güvenpark’ta terör saldırısında ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi 1’inci sınıf öğrencisi Ozancan Akkuş da hayatını kaybetti. Akkuş’un yakın arkadaşı Ali Deniz Uzatmaz’ın da 10 Ekim Ankara Garı saldırısında yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. Akkuş’un yakın arkadaşının ölümünün ardından 10 Ekim’de sosyal paylaşım hesabından yazdığı, ’Ankara’da okuyabilmekti en büyük hayali, nerden bilecekti ki?’ iletisi ise binlerce kişi tarafından paylaşılmıştı. Akkuş’un babasıyla çektirdiği bir fotoğrafa yapılan ‘Oğlunu böylesine güzel koklayan bir babaya nasıl dediniz oğlun gitti diye’ yazısı dün en çok paylaşılan yorum oldu.

Acılar dizi dizi!

Saldırıda hayatını kaybedenlerin bazıları için Ankara’daki Karşıyaka Mezarlığı Camiisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Sıra sıra dizilen tabutlar yürek parçaladı. Saldırıda hayatını kaybedenlerin listesi ise şöyle açıklandı: Muharrem Çermik, Ayşe Bilgilioğlu, Fehmi Çetinkaya, Bağdat Çermik, Turgay Bulut, Perihan Çermik, Mehmet Yurtsever, Murat Gül, Hamide Sibel Çetinkaya, Sevinç Gökay, Erdem Soydan, Berkay Baş, Taner Kılıç, Kerim Sağlam, Sümeyra Çakmak, Ferah Önder, Feyza Acısu, Yaşar Durakoğlu, Kemal Bulut, Cemal Özdiker, Elvin Buğra Aslan, Oğuzhan Dura, Eyüp Ulaş, Destina Peri Parlak, Kemal Kalıç, Elif Gizem Akkaya, Zeynep Başak Gülsoy, Nevzat Alagöz, Ozan Can Akkuş, Atakan Eray Özyol, Mehmet Alan, Nusrettin Can Çalkınsın, Dorukhan Yusuf Özdemir, Mehmet Emir Çakır.

Haberin Devamı

Adı gibi Peri’ydi

Patlamada 16 yaşında yaşamını yitiren Destina Peri Parlak, daha doğmadan babası Ahmet Parlak’ı trafik kazasında kaybetti. Annesiyle birlikte hayatı tutundu. Ankara Ayrancı Anadolu Lisesi’ne gidiyordu. O gün arkadaşlarıyla buluştuktan sonra evine dönmek için durakta beklerken saldırının hedefi oldu. Annesi ve arkadaşları bütün gece onu aradı. Sabaha karşı ise acı haberi geldi. En büyük isteği üniversiteye gitmek olan genç kız yüzünü bile görmediği babasına kavuştu. Arkadaşları genç kızın ölümüne inanamadı.

Haberin Devamı

Anne karnında terör kurbanı

Polis memuru eşiyle birlikte 2,5 ay sonra doğacak olan bebekleri için alışverişe çıkan 42 yaşındaki Songül Bektaş, Güvenpark’ta bulunan banklara soluklanmak için oturdu. Bombalı saldırının etkisiyle Songül Bektaş, savrularak yere yığıldı. Songül Bektaş’ın üzerine siper olan eşi patlamayı hafif yaralı olarak atlattı. Ambulansla Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Songül Bektaş’ın 2 kere kalbi durmasına rağmen hayata tutundu. Songül Bektaş, karnındaki 6,5 aylık bebeğini kaybetti. Songül Bektaş’ın hayati tehlikesinin devam ettiği ve yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

Hayalleri yarım kaldı

Giresunlu Elif Gizem Akkaya, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği birinci sınıf öğrencisiydi. Sosyal bir öğrenciydi. Patlamanın ardından ailesi bütün gece kızlarını aradı iyi bir haber almak için uğraştı. Ama gece yarısı kızlarının patlamada yaşamını yitirdiğini öğrendiler. Başarılı bir öğrenci olan Akkaya, memleketinden toprağa verilecek.

Sevgililer ölüme birlikte gitti

Haberin Devamı

Ankara’da terör saldırısında bombalı bir aracın patlatılması sonucu hayatını kaybedenler arasında Hukuk Fakültesi öğrencileri Nusrettin Can ile kız arkadaşı Zeynep Başak Gülsoy da bulunuyordu.

Ankaralı olan 20 yaşındaki Nusrettin Can, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi birinci sınıf öğrencisiydi. Ailesi ile birlikte Ankara’da yaşayan Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Nusrettin Can, hukuk fakültesi öğrencisi olan kız arkadaşı Zeynep Başak Gülsoy ile buluştu. Üniversiteli gençler, akşam vakti evlerine dönerken Güvenpark önünde otobüs beklerken meydana gelen patlama sonrası can verdiler.

Ben yandım onlar da yansın!

Patlamada hayatını kaybeden Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler personeli 55 yaşındaki Sibel Çetinkaya’nın kızı Burcu annesinin tabutuna kapanarak, “Babam seni bana emanet etmişti, ben yandım onlar da yansın” diye ağıt yakması herkesi gözyaşlarına boğdu.

Daha 15’indeydi

Ankara’daki hain saldırıda Atakan Eray Özyol da hayatını kaybetti. Pınar Eğitim Kurumları’nda eğitim gören lise öğrencisi Eray Özyol henüz 15 yaşındaydı. Patlamanın ardından ailesi çocuklarına ulaşamayınca kayıp olduğu bildirildi. Üzerinde kimliği bulunmayan Özyol’un acı haberi ise sabah saatlerinde geldi. Özyol’un cenazesi ailesine teslim edildi.

Haberin Devamı

Son sözü: Eve geliyorum anne!

Çankaya Üniversitesi Uluslararası Ticaret öğrencisi 19 yaşındaki Elvin Buğra Arslan en son annesiyle telefonda konuştu. Otobüse bindiğini ve eve geleceğini söyleyen Arslan, patlamada yaşamını yitirdi.

Tüm ailesini kaybetti

Saldırıda Anayasa Mahkemesi’nde teknisyen olarak çalışan bir personelin, annesi, babası ve kız kardeşinin durakta bekledikleri sırada terör saldırısı nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Bağdat, Muharrem ve Perihan Çermik’in cenazeleri toprağa verildi.

Karaciğer nakli olacaktı

Karaciğer hastası 16 yaşındaki Mehmet Emre Çakar’ın, hastalığı yenmek içi ailesi ile birlikte 2010 yılında Kütahya’dan başkente taşındı. Babasından alınacak karaciğerin nakledilmesi için gün sayıyordu. Ölüm onu arkadaşlarıyla buluştuğu Kızılay’da buldu. Çakar’ın babası Hikmet, annesi Gülcan ve amcası İlyas Çakar, gözyaşlarına boğuldu. Baba Çakar, “Ona karaciğerimi verecektim. Ama veremeden öldü” diye feryat etti.

Ciğerimi söküp gittin

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü öğrencisi olan Kerim Sağlam, ablası Pınar’ı ziyaret etmek için Ankara’ya gelmişti. Abla Sağlam, sosyal medyadaki hesabından, ’Ciğerimi söküp de gittin. O bombalar bana gelseydi ben öleydim gardaşım’ diyerek kardeşinin fotoğrafını yayınladı.