Gazete Vatan Logo

Yırca muhtarı canlı yayında ağladı!

Kolin Grubu’nun termik santral projesi için Soma’nın Yırca köyünde bu sabah 6 bin zeytin ağacının kesilmesinden sonra köy muhtarı Mustafa Akın, canlı yayında ağladı.

Akın, “Bu yatırımları yapanların sofralarında zeytin oluyor değil mi? Dilerim ki o zeytinler dile gelir de nasıl kestin benim ağacımı der” derken gözyaşlarını tutamadı.

‘Bir kilometre zeytinlikleri kurtarırdı’

CNN Türk’teki canlı yayında konuşan Akın, dün geceden bu yana yaşananları anlatırken çarpıcı bir bilgi de aktardı. Akın’a göre termik santral projesi 1 kilometre öteye taşınsaydı bu zeytinliklerinin yok olmayacağını belirtti.

Son sözleri sorulması üzerine Akın şunları söyledi: “Bu yatırımları yapanların sofralarında zeytin oluyor değil mi? Dilerim ki o zeytinler dile gelir de ‘Nasıl kestin benim ağacımı!’ der. Nasıl yiyeceksiniz o zeytinleri, nasıl boğazınızdan geçecek?”

Yırca muhtarı bu sözlerin ardından gözyaşlarına hakim olamadı.

Hala korunmak zorunda

Akın, Yırca’da köylülerin topraklarının hala tarım arazisi olduğunu belirterek, zeytinliklerle ilgili son düzenlemelere göre arazinin korunması gerektiğini söyledi.

Yırca muhtarı, Tarım Bakanı Mehdi Eker’in iddiasının aksine, Yırca’nın da bulunduğu ovada 365 gün tarım yapılabildiğini söyledi. Akın, “Fındık, çay ve kestane hariç her şey yetişir burada. Bir tarladan üç farklı hasat aldığımız olur” dedi.

Haberin Devamı