Gazete Vatan Logo

Yine Yenimahalle’ye çıktı!

Büyük ikramiye Yenimahalle’ye çıktı

Şans oyunlarında 2012 yılında defalarca aynı yerlere çıkan büyük ikramiyeler şüphe çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yılda büyük ikramiye 12 kez Ankara Çankaya, 9 kez Antalya Muratpaşa, 8 kez İstanbul Pendik ve 5 kez de Ankara Yenimahalle’den oynanan kuponlara çıktı. Dün gece çekilen Süper Loto da Yenimahalle’ye isabet edince 6. kez aynı ilçeye çıkmış oldu.

Geçtiğimiz yıl üst üste aynı ilçelere çıkan ikramiyeler meclis gündemine de gelmişti

Şans oyunlarında hile yapıldığını öne süren CHP Konya milletvekili Atilla Kart 2012 Eylül ayında TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Altı tutturma ihtimali Sayısal Loto’da milyonda birdir. Oynanırken hangi rakamların tercih edildiği merkezden görülmekte, seçilmeyen veya az seçilen rakamlar düşürülmektedir. Şans oyunları 21.00’e kadar oynanabiliyor ama çekiliş 22.30’da yapılıyor. 1,5 saatte neler oluyor? Neden naklen çekiliş yayınından vazgeçildi?” diye sormuştu.

Bir ayda iki kez isabet etti

Sayısal Loto 14 ile 21 Nisan ve 13 Ekim 2012 tarihli çekilişlerde üç kez en yüksek ikramiyeyi, Ankara Yenimahalle kazandı. 14 Nisan 2012’de bir milyon 581’er bin lira kazanan iki kişi de kuponunu Yenimahalle’den oynadı.

Milli Piyango İdaresi’nden tazminat davası

Milli Piyango İdaresi çekilişlerde usulsüzlük tespit edilmediğini ve bütün işlemlerin idare müfettişleri, TBMM KİT Komisyonu ve Sayıştay tarafından denetlendiğini belirtmişti. Ardından vekil Atilla Kart’a Milli Piyango İdaresi tarafından tazminat davası açılmıştı.

Bir gazetecinin, “İddialarınız ile MİT kampüsündeki Milli Piyango bayisinden arka arkaya büyük ikramiyenin çıkmasının ilgisi var mı?” sorusuna Kart, “Kurum, grup ismi vermiyorum, veremiyorum. Kamu kurumları da kamu kurumları dışında odaklar da var. Belirli gruplara, merkezlere yönelik olarak her nasıl oluyorsa o talih oyunları sonucunda, hep o ikramiyeler oralara isabet ediyor,” karşılığını verdi.

Haberin Devamı