Gazete Vatan Logo

Yine türban mesajı

Antalya’ya konuşan Erdoğan, muhalefete yüklenip 'gençlerimizin kırılan hayallerini onaracağız' dedi

Antalya’ya konuşan Başbakan Erdoğan, türban sözü verdi: İktidarımıza kadar kırılan hayaller en çok gençlerimizin hayalleriydi. Şimdi onları onarıyoruz ve inşallah tamamlayacağız...

Başbakan Recep Tayyip Edoğan eşi Emine Erdoğan’la dün, Dilek Sabancı Spor Salonu’nda gerçekleşen AKP Antalya Gençlik Kolları 2’nci Olağan Kogresi’ne katıldı. Yapılan icraatlarda en çok da gençler için sevindiklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

İnşallah tamamlayacağız: İktidarımıza kadar kırılan hayaller en çok gençlerimizin hayalleriydi. Şimdi onları onarıyoruz ve inşallah tamamlayacağız. Türkiye’nin gençlerinin kendi ülkelerinden ümidini kesmeleri bu ülkenin geleceği için heyecanlarını kaybetmeleri bizim için en büyük üzüntü sebebiydi. Çünkü anneyiz, babayız. Bu ülkede annelerağladı, babalar ağladı. Türkiye’de adeta bir ayrımın trübün seyircisiydiler. Hala bu gözyaşlarının sürmesini isteyenler var bu ülkede. Hala bu ülkede ne yazık ki buna zemin hazırlama gayretinde olanlar var. Çok şükür gençlerimiz artık ülkelerini çok daha seviyorlar, geleceğe ümitler besliyorlar.

Söylediler ama patinaj yaptılar

Üniversitesiz il kalmayacak: 5 yılda 39 üniversite kurduk. Bunun için 5 yılda 2.5 milyon öğrenciye istidam kapısı açtık. Gençlerin eğitim masrafını ailelerin üzerinden büyük ölçüde almaya çalıştık. Engellere rağmen yol alacak mücadele edecek karaktere sahip olduğunu biliyoruz. Üniversitesi olmayan 9 ile bu yıl içinde üniversite kurucağız. Böylece Türkiye’de üniversitesi olmayan il kalmayacak. Yeni bir adım daha atıyoruz. O da bize nasip olacak inşallah. Artık sadece üniversite ağırlıklı pilot birkaç şehir kuracağız. Mevcut şehirlerden, küçük olanlardan seçeceğiz. Nasıl üniversite kampusu şeklinde dünyada şehirler varsa bunun adımını atmak istiyoruz ve atacağız. Bir şehrin içinde şehrin üçte biri üniversiteli gençlik olacak.

Patinaj yaptılar: Hep söylediler ama hep patinaj yaptılar. Bunlar mülteciydi ama ilerici gençlik karşımda duruyor. Allah’ın izniyle güzelliklere hep birlikte yürüyeceğiz, güzelleşeceğiz, güzelleştireceğiz. Allah sizlerin yolunu açık etsin. Çünkü sizin yolunuz Türkiye’nin yoludur. Allah’ın izniyle Türkiye’nin yarınlarını inşa edecek olan siz aziz gençler, tüm zorluklar ve karamsarlıkların üstesinden geleceksiniz, inanıyorum. Artık şahlanma zamanı: Onarım zamanı bitti, artık şahlanma zamanı başladı. Bizim gerçekleştirdiklerimiz, rakamların grafiklerin istatistiklerin çok daha ötesindedir. Çünkü AKP iktidarı bu ülkede insanlarımızın gelecek tasavvurlarını değiştirmiştir. Karamsarlık ve hayal kırıklığı, yerini heyecana, aydınlığa bıraktı, umutsuzluk yerini özgüvene ve güvene bıraktı.

Attığı ajanda korumaya çarptı

Başbakan Erdoğan, dün Antalya’da otobüsü sık sık durdurarak çocuklara oyuncak, gençlere de ’akıllı ajanda’dağıttı. Erdoğan’ın otobüsten fırlattığı ajandalardan biri korumanın başına çarptı. Refleksle gözlerini kapatan koruma bir an neye uğradığını şaşırdı.

Hemen ‘istemezük’ diyorlar

TÜRKİYE Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) 2. Olağan Genel Kurulu’na katılan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: “Harabeleri verelim otel olsun, tütün depoları renove edilsin diye veriyoruz hemen ’istemezük’ diyorlar. Biz de tüm bu ahlakdışı gelişme ve aktörlere karşı savaşcağız, bu savaşı da kazanacağız. İstanbul kongre turizmi açısından tıkanma noktasına geldi. Girişimci otel yapacak, başlıyor engellemeler, edebe aykırı davranışlar. Birkaçına şahit oldum ve bizzat takip ediyorum.”

Haberin Devamı