Gazete Vatan Logo

Yine tonlarca hainlik!

Terör örgütü PKK, üs bölgesinden zırhlı araçla dönen polislere el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenledi. Yaklaşık 8 ton patlayıcının kullanıldığı saldırıda bir polis şehit olurken, 8’i yaralandı

Yine tonlarca hainlik!

Hakkari Yüksekova’ya 20 kilometre uzaklıktaki Çobanpınar Köyü yakınlarında, özel harekat polislerini taşıyan zırhlı araca terör örgütü PKK tarafından EYP ile saldırı düzenlendi. Saat 23 suları gerçekleşen saldırı sonucunda Meskan Tepe mevkiinden dönüşte olan polislerden 9’u yaralandı. Yaralı polisler, Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı, buradaki ilk müdahalelerinin ardından da Hakkari’ye sevk edildi. Tedaviye alınan yaralı polislerden Recep Emre Yılmaz, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu.

Saldırının yeri

Polislere yönelik yapılan terör saldırısının yeri ise dikkat çekti. 31 Temmuz günü yine PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıda Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya şehit olmuştu. Güvenlik güçleri, her iki olay arasında sadece bir kaç kilometre mesafe olmasına dikkat çekerken patlama sırasında teröristler tarafından yaklaşık 7-8 ton patlayıcı kullanıldığını belirttiler.

Şiirle uğurlandı

Şehit olan Recep Emre Yılmaz için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene Hakkari Vali Vekili Bekir Abacı, Vali Yardımcısı Nurullah Karaman, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoglu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, polis ve askerler katıldı. Şehit cenazesinin tören alanına getirilişinin ardından Yılmaz’ın özgeçmişi ve dua okundu. Törenin ardından şehit polis memuru Yılmaz’ın tabutu bir süre omuzlarda taşındıktan sonra helikoptere bırakıldı. Cenazenin taşınması sırasında şehidin silah arkadaşları tarafından Hüseyin Nihal Atsız’ın ‘Kahramanlık’ şiiri okundu.

Haberin Devamı

Bir ay sonra düğün yapacaklardı

Özel Harekat polisi Recep Emre Yılmaz’ın şehit olduğu haberi, memleketi Gaziantep’in Nizip ilçesi oturan ailesine yetkililerce verildi. Baygınlık geçiren anne Havva Yılmaz’a sağlık ekipleri müdahale etti. Babaocağına Türk bayrağı asıldı. Şehit polis memuru Yılmaz’ın cenazesi, ikindi vakti ilçede bulunan Hatice Kübra Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Tören sırasında gelecek ay düğünlerini yapacakları eşi Hülya Yılmaz, şehidin fotoğrafını öperek “şehitler ölmez vatan bölünmez, vatan sana canım feda’ dedi.

Haberin Devamı