Gazete Vatan Logo

Yine siyahi isyanı

Philando Castile adlı siyahi genci aracının içindeyken öldüren polis memuru Jeronimo Yanez’e, mahkemeden beraat kararı çıkınca halk sokaklara döküldü.

Yine  siyahi  isyanı

ABD’nin Minnesota eyaletinde geçtiğimiz yıl Philando Castile adlı siyahi genci aracının içindeyken öldüren polis memuru Jeronimo Yanez’e, mahkemeden beraat kararı çıkınca halk sokaklara döküldü. 32 yaşındaki genci beş kurşunla vuran Yanez’in kasten adam öldürmek suçundan mahkum olması beklenirken, çıkan beraat kararını haksız bulan eylemciler, St. Paul kentinde protesto gösterisi düzenledi.

Irkçılık suçlaması

Söz konusu karara itiraz eden binlerce gösterici, kararı veren mahkeme heyetinin ‘ırkçı’ bir tutum içerisinde olduğunu belirterek, “Mahkeme jürisi 12 kişiden oluşuyor. 10’u beyaz, 2’si ise siyahi. Zaten bu oran her şeyi gözler önüne seriyor” yorumunda bulundu.

‘Polis de ölsün’

Polisin kendilerine olan bakış açısının bir türlü değişmediğinin altını çizen siyahi gencin annesi Valerie Castile ise, “Oğlumu öldüren polisin ölmesini istiyorum. İnsanlar bu hakları elde edebilmek için öldü ve şimdi biz yeniden onları kaybediyoruz. 1969 yılına geri gidiyoruz. İlk ve tek oğlum öldü çok öfkeliyim” diye konuştu. Castile, 2016’da Minneapolis kentinde aracının içerisinde polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Castile’ın kız arkadaşı tarafından Facebook üzerinden canlı yayınlanan olayda, genç adamın polise ehliyetini vermek için hareket ettiği sırada vurulduğu görülmüştü.

Haberin Devamı