Gazete Vatan Logo

Yine Noel pazarını vuracaklardı

Almanya’da polis, başkent Berlin’deki Noel pazarına düzenlenen saldırıya benzer bir eylem hazırlığındaki 6 DEAŞ üyesi yakaladı

Yine Noel pazarını vuracaklardı

Geçtiğimiz yıllarda terör örgütü DEAŞ’ın kanlı saldırılarına sahne olan Almanya’da polis, yaklaşan Noel öncesinde eylem hazırlığı yapan DEAŞ üyelerine yönelik geniş kapsamlı bir operasyon düzenledi.

Frankfurt Savcılığı’ndan yapılan açıklamada, dün sabah başlatılan operasyonda Kassel, Hannover, Essen ve Leipzig kentlerinde 8 eve baskın düzenlendiği belirtildi.

Aramalar sırasında terör örgütü DEAŞ üyesi olmak ve Almanya’da kamuya açık yerlerde terör saldırısı planlamakla suçlanan 20 ila 28 yaşlarındaki 6 Suriyelinin gözaltına alındığı ifade edildi. Gözaltına alınanların 4’ünün Aralık 2014’te, diğer ikisinin de 2015’in Ağustos ve Eylül aylarında iltica talebinde bulunmak amacıyla Almanya’ya geldiği kaydedildi.

Yerel basında çıkan haberlerde zanlıların Essen kentindeki bir Noel pazarına bombalı ve silahlı saldırı düzenlemeyi planladıkları öne sürüldü.

DEAŞ üyesi Enis Amri, 19 Aralık 2016’da çaldığı TIR’la başkent Berlin’deki bir Noel pazarına dalmıştı. Saldırıda 12 kişi hayatını kaybederken 48 kişi de yaralanmıştı.

Haberin Devamı