Gazete Vatan Logo

Yine Kumrular kimliği!

Hatay’a giderken Mersin’de yakalanan 7 kişiden birinin üzerinde yine o kimlik çıktı...

Hatay’a giderken Mersin’de yakalanan 7 kişiden birinin üzerinde Ankara Kumrular caddesindeki bombalı ve Antalya’da jandarmaya karşı silahlı saldırıda kullanılan aynı isimli sahte kimlik çıktı.

Mersin’den Hatay’a ev eşyası taşıyan bir kamyonette yapılan aramada uzun namlulu silahlar ele geçirilmesi üzerine gözaltına alınan 7 kişi arasında yer alan bir şüphelide, Ankara’nın Kumrular Caddesi’ndeki bombalı saldırıda kullanılan İbrahim Halil Güngör adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı çıktı. Bu gelişme üzerine polis soruşturmayı Ankara bağlantısı olabileceği gerekçesiyle genişletti.
Mersin polisi, “Aydıncık ilçesinden hareket eden bir kamyonette PKK’lılar bulunduğu” ihbarı üzerine harekete geçmiş ve özel harekat timlerinin de desteğiyle 7 kişiyi yakalamıştı.

Yapılan aramada 1 M-16 makinalı, 3 kalaşnikof otomatik tüfek, şarjörler, 1 tabanca ve 8 el bombası ele geçirilmişti. Bunun üzerine şüpheliler büyük bir gizlilik içinde terörle mücadele şubesine götürülerek sorguya alınmıştı.

İki olayda aynı kimlik

Halen devam eden sorgulama öncesinde yapılan üst aramasında şüphelilerden birinin üzerinde bulunan kimlik polisi alarma geçirdi. Şüphelinin üzerinde, Ankara’nın Kumrular caddesinde 5 kişinin ölümü ile sonuçlanan bombalı araç saldırısında kullanıldığı saptanan ve Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde yol kontrolü yapan jandarma timine yönelik silahlı saldırıda bulunlardan birinin üzerinde ele geçirilen kimliğin aynısı elde edildi. Antalya’da kimlik kontrolü yapan jandarmanın kimliği incelemesi üzerine, şüpheliler güvenlik görevlilerine ateş açarak, kaçmışlardı.
Her iki olayda da kullanıldığı tespit edilen İbrahim Halil Güngör adına düzenlenmiş kimlikteki fotoğrafın söz konusu iki olaydan sonra kayıplara karışan meçhul eylemciye benzediği anlaşıldı.

4 PKK’lı dağ kadrosundan

Bu gelişme üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü devreye girerek soruşturmaya Ankara’nın da katılmasını istedi. Olay yerinde elde edilen sahte kimlik, teşhis amacıyla özel bilgisayar sistemi üzerinden Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildi. Henüz kesin bir tespit yapılamamasına karşın aynı kimliğin üçüncü kez ortaya çıkması polisin soruşturmayı genişletmesine neden oldu.

7 kişiden 4’ünün PKK’nın dağ kadrosunda görev yaptığı ve Antalya’dan Aydıncık’a geldikleri anlaşıldı. Hatay’a geçmeyi planlayan şüphelilerin PKK’nın Avanos grubu içinde yer aldıkları belirlendi. Hatay’daki dağlık alanda kış üslenmesine katılmak için yeniden bölgeye geldikleri kaydedildi. (Milliyet)

Haberin Devamı