Gazete Vatan Logo

Yine kırıp geçirdi

Beyaz Saray Muhabirleri Derneği’nin geleneksel yemeğine sekizinci ve son kez başkan olarak katılan Barack Obama, esprileriyle katılımcıları kahkahaya boğdu

Yine kırıp geçirdi

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray Muhabirleri onuruna verilen geleneksel davete başkan olarak son kez ev sahipliği yaptı. 2 bin 700 konuğun katıldığı Washington’daki davete, her yıl olduğu gibi bu yıl da Obama’nın esprileri damga vurdu. Obama, yemeğe eşi Michelle Obama ile katıldı. Amerikan başkanın esprilerinin odağında yaklaşan seçimler ve tartışmalı aday adaylarından Donald Trump vardı. Medya, siyaset, sanat, eğlence ve iş dünyasından çok sayıda ünlü ismin davet edildiği yemekte, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Demokrat Parti’nin başkan aday adaylarından Vermont Senatörü Bernie Sanders ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde gibi isimler de katılımcıların arasında yer aldı.

Prens George’a sataştı

Başkan Obama geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği İngiltere seyahati sırasında tahtın üçüncü sıradaki varisi iki yaşındaki Prens George’un kendisini pijamayla karşılamasını hatırlattı. Obama, “Geçen hafta Prense George görüşmemize sabahlığıyla çıkageldi. Suratıma inmiş tokat gibiydi. Açıkça protokolün ihlal edilmesi” diyerek salondakileri güldürdü.

Haberin Devamı

‘Obama kaçar’

Konuşmasının sonunda basın özgürlüğüne vurgu yapan Obama, Beyaz Saray muhabirlerine teşekkür ederek, “Söyleyebileceğim iki kelime daha var: Obama kaçar” dedi ve mikrofonu yere attı.

Seneye espriler Hillary’den

Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri için partilerinin adaylığını kazanmaya çalışan aday adaylarının her birine takılan Obama, gelecek yılki yemekte bir kadın başkanın konuşacağını belirterek isim vermeden Hillary Clinton’ı işaret etti. Obama’nın “Bu sahnede gelecek sene başka biri olacak. Bu kadının kim olacağını herkes tahmin edebilir” sözleri salondakileri güldürdü. Görev süresi bu yıl dolacak olan Obama, “Şunu kabul edelim, Hillary’nin genç seçmenin dikkatini çekmesi bir akrabanızın Facebook’a yeni üye olması gibi bir şey. Sevgili Amerika, size yolladığım dürtüyü gördünüz mü, duvarınız da görünüyor mu? Bu siteyi doğru kullandığımdan emin değilim” sözleriyle Clinton’a şakayla karışık gönderme yaptı.

Haberin Devamı

Başkanlıktan sonra...

Obama aynı gün Twitter’dan bir de video yayınladı. 4 dakikalık videoda Başkan kendine görev süresi bittikten sonra Washington DC’de yapacak bir şeyler arıyor. Basketbol koçluğu teklifi Washington Wizards tarafından reddediliyor. Snapchat macerası kısa sürüyor. Ehliyet almak için başvurduğunda orta adının ‘Hüseyin’ olduğunu duyan görevli kadın doğum sertifikası istiyor ve Obama da belgenin gerçek olduğu konusunda ikna etmek için uzun çaba harcıyor.

‘Trump nerede? Biftek mi yiyor?’

Obama, yemeğe katılmayan Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından milyarder iş adamı Donald Trump’a da takılmadan geçmedi. Obama, “Bu akşam burada olmamasından biraz incindim. Geçen sefer çok eğlenmiştik. Bu şaşırtıcı biraz, oda gazetecilerle, ünlülerle, kameralarla dolu ve o gelmiyor. Bu yemek Donald için çok mu sıradan? Şu an burada olmak yerine ne yapıyor acaba, biftek yiyip Angela Merkel’i kışkırtan mesajlar mı yollayıp duruyor” sözleriyle salondakileri kahkahaya boğdu. Davete katılan Trump’ın oğlu Eric Trump, Obama’nın konuşması öncesinde, babası ile ilgili esprilere hazır olduğunu söyledi ve ‘sorun değil seneye ödeşiriz’ ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı