Gazete Vatan Logo

Yine kale direği!

Kale direğinin devrilmesiyle yaşanan faciaların ardı arkası kesilmiyor. Bu kez kurban 15 yaşındaki Engin.. Başına kale direği devrilen Engin’in beyin ölümü gerçekleşti.

Yine kale direği!

Her yıl onlarca genç kale direği kazalarında yaşamını yitiriyor. Bu kez acı haber Tokat’ın Erbaa ilçesinden geldi. Harun Yüksel Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Engin Erdoğan, arkadaşıyla birlikte oynamak için Sağlık Meslek Lisesi’nin bahçesine gitti. Kapısı kilitli olan okul bahçesine duvardan atlayarak giren Engin Erdoğan, oynamak için kale direğine asıldı. Bu sırada direk Erdoğan’ın üzerine düştü. Kanlar içerisinde Erbaa Devlet Hastanesine kaldırılan Engin, daha sonra ambulansla Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi. Yoğun bakıma ünitesine alınan talihsiz gencin beyin ölümü gerçekleşti. Okulların açıldığı ilk günde oğullarını kaybeden acılı aile büyük üzüntü yaşadı. Acılı baba Yakup Erdoğan, kale direğinin civatalarının gevşek olmasından dolayı çocuğunun kale direğiyle birlikte düştüğünü öne sürerek, “Benim haberim yoktu, polisler geldi bana haber verdi. Şu anda çok kötü durumda. Şikayetçi olsak ne olacak olmasak ne olacak ama şikayetçiyim bu durumdan. Tabi ki ihmal var. Bu civataları sıksaydılar böyle olmazdı” dedi.

Haberin Devamı

12 gün önce de Ahmet ölmüştü

Kale direği ihmali 5 Eylül’de 17 yaşındaki Ahmet Özçadır’ın canına mal olmuştu. Kütahya İmam Hatip Lisesi 3’üncü sınıf öğrencisi Ahmet Özçadır (17), gol attıktan sonra sevinçte bulunmak isterken elleriyle tuttuğu kale direği aniden devrilmesiyle yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.