Gazete Vatan Logo

Yine aynı senaryo! PKK/YPG parti kurdu

TSK ve ÖSO'nun birlikte yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'yla Afrin ve Tel Rıfat'ta büyük kayıp veren PKK/PYD'de, ABD'nin verdiği akılla yeni parti kurdu.

Yine aynı senaryo! PKK/YPG parti kurdu

Afrin ve Tel Rıfat'ta Türk ordusunun karşısında bozguna uğrayan terör örgütü PKK/PYD, ABD'nin verdiği akılla yeni oyun peşinde. Bu akılla PKK'dan ayrı olduğu imajını vermek isteyen PYD yeni parti kurdu.

Gelecek Suriye Partisi adını verdikleri bu yeni oluşumda PYD, parti ambleminde PKK simgelerini kaldırdı. Teröristbaşı Öcalan'ın resimlerine de yer vermedi.

Rakka'da kurduğu yeni partiyle dünya kamuoyuna yeni mesaj verme oyununu seçen YPG, yeni parti programında yerinden yönetim temasına yer verdi.

ABD'DEN DESTEK

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, terör örgütü PKK/PYD/YPG tarafından kurulduğu iddia edilen yeni parti "Suriye Gelecek Partisi" ile ilgili partinin çoklu bir etnik yapıdan oluştuğunu ve o bölgenin yapısın temsil ettiğini düşündüklerini dile getirdi. ABD önce de Türkiye'nin tepkisi üzerine YPG'yi kamufle etmek için SDF adı verilen bir örgüt kurmuştu.